Kilang Penghasilan Produk Kosmetik (GMP) dan Halal

front

back

Kilang berstatus GMP dan Halal milik Kelantan Biotech Corporation Sdn. Bhd. boleh membantu usahawan yang berminat untuk mengeluarkan produk di bawah jenama sendiri. Perkhidmatan secara kontrak pengilangan (contract manufacturing) atau ‘OEM’ ini boleh diumpamakan seperti proses “outsourcing” iaitu kerjasama pintar, ‘win-win situation’ antara Usahawan dan Pengilang dalam menghasilkan produk berdasarkan formulasi, kajian dan bahan mentah yang telah diperakui lebih awal.

KEBAIKAN-OEM

KELENGKAPAN KILANG

Mesin Vakum Emulsifier

Fungsi

DSC00745

Kegunaannya ialah untuk menghasilkan produk dalam bentuk cecair samada krim, gel atau minyak.

 

Mesin Membuat Sabun

Fungsi

DSC00762

Untuk menghasilkan sabun muka dan sabun badan  (bentuk ketul)

 

Mesin Pembungkusan

Fungsi

DSC00740 Untuk membungkus sebarang kotak dan botol

FAA_6020_resized
FAA_5956_resized
FAA_5904_resized
FAA_5841_resized
FAA_5825_resized
FAA_5792_resized
FAA_5786_resized
FAA_6062_resized
FAA_5826_resized
FAA_5893_resized
Mesin Ink-Jet Laser

Kegunaannya ialah untuk mencetak no batch, tarikh luput dan tarikh mengilang

Mesin Pengisi Cecair

Kegunaannya ialah untuk mengisi produk cecair atau krim ke dalam botol/tiub

Penyelidikan dan Pembangunan Produk

  • Penyelidikan dan pembangunan formulasi produk
  • Ujian mikrob dalam produk
  • Ujian nilai pH dan kelikatan produk
  • Ujian kestabilan formulasi produk
  • Pendaftaran produk dengan Biro Pengawalan
  • Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK)
  • Pendaftaran sijil halal

Pengilangan Kontrak

Antara produk yang ditawarkan untuk kontrak pengilangan ialah:

  • Produk penjagaan Wajah

Sabun muka, skrub muka, toner, pelembab bibir, masker

  • Produk Penjagaan Diri

Losyen tangan dan badan, losyen pelansingan, skrub badan, sabun badan, mandian (gel/krim/minyak), Minyak Aromaterapi

  • Produk Penjagaan Rambut

Minyak Rambut, Krim Rambut, Syampu Rambut.

FAQ

 

Sekiranya anda berminat untuk menghasilkan produk kosmetik berjenama sendiri, sila isi borang dibawah dan hantar. Pihak kami akan menghubungi anda dalam masa yang terdekat. Sekiranya terdapat masalah, bolehlah email kepada fidafirdaus88@gmail.com Terima Kasih.

Borang Maklumat Pelanggan

    Maklumat Pelanggan

 

Pengesahan

 

350 Commentsto Kilang Penghasilan Produk Kosmetik (GMP) dan Halal

  1. NUR NAJIHAH BINTI JUMIRIN says:

    kami ada pertanyaan tentang pembuatan serum untuk final projek . jadi kami ingin mengetahui tentang bagaimana untuk mengekalkan serem itu untuk tahan lama . apakah bahan yang diperlukan

  2. mohd haffiz says:

    Assalamualaikum Tuan

    Saya sangat berminat dan sangat serius untuk memulakan perniagaan didalam bidang kosmetik dan ingin meengeluarkan produk sendiri seperti compact powder. sebagai permulaan modal 5k-10k termasuk pakacging dengan idea sendiri berserta pendahtaran dengan kkm. boleh tuan emailkan quotation

    Maklum balas dari pihak tuan amat saya hargai

    sekian terima kasih

  3. eliya says:

    assalamualaikum…

    saya nak tanya biotech ada mengeluarkan produk perfume ??

  4. iza says:

    produk ubat gigi ada buat tak saya nak tahu modal paling rendah

  5. Siti says:

    Salam. Hai.
    Saya student lepasan diploma microbiology. Adakah pihak tuan mempunyai jawatan kosong utk lulusan ini?

    • Kalam KBC says:

      walaikumussalam
      maaf saudari tiada jawatan kosong di sini

      • Naa zarina says:

        As salam . Saya nak tanya , saya ingin menghasilkan produk untuk wanita . Spt perapat . Ia di guna kan dengan bahan semulajadi .
        Mcm mana cara nya untuk saya tahu lebih details tentang pengeluaran produk sendiri . Tq

  6. Najwa says:

    Salam Encik.

    Saya ingin mengeluarkan produk sendiri iaitu lipstick Dan lip matte .

    Berapa botol yang perlu di ambil dahulu untuk percubaan ?

    Berapa harga seunit ?

    Boleh wasap @ email ke saya utk detail.

    Terima kasih.

  7. fatin says:

    salam brpa anggaran yg perlu sy sdiakan untuk prodak losyen pelasingan….

  8. muhammad ikram shafiq says:

    Assalammualaikum..
    sya ingin tahu tentang produk penjagaan wajah berasakan bahan yang dicampur secara tradisional. bahan yang saya gunakan itu adalah bahan yang yang saya perolehi daripada internet dan alhmadullilah hasilnya mujarab.sekiranya boleh,bolehkah saya meminta bantuan pihak tuan untuk menjadikan bahan tersebut dalam bentuk sabun muka dan facemist.untuk pengetahuan pihak tuan,bagi bahan untuk facemist adlah dari tumbuhan semulajadi.

  9. Hammad says:

    Akum..sy nk buat sabun cuci muka saiz die 25gm packing plaatic biasa je..sy nk order 500 ribu biji nk expoert ke negara lain..sy nk cop atas sabun nama compny lain..leh tak sy nk tau harga fob

  10. Azlina sahar says:

    Saumya berminat untuk menghasilkan Wet tisu untuk Tanggal kan makeup

  11. Siti says:

    Salam..sy brminat untk hasilkn produk sndiri..sy nk buat faudation sndiri..seperti faudation supra original tu..brpe kos yg sy perlukn?

  12. fara says:

    ada buat serum tak? boleh whatapp?

  13. Khan says:

    Assalamualaikum sy berminat nk mulakan bisnes kosmetik. Berapa kos minimum

  14. Kaknis says:

    Hii. Saya bercadang nak mengeluarkan sleeping mask atau mask muka yang berasaskan kekacang. Kalau anggaran min unit 1000, berapa kos yang diperlukan utk keluarkan produk ni ??

  15. hafiz mohd says:

    salam..hy saya nak tanya kalau berbekalkan modal rm1000 boleh ke saya nak buat produk atas nama sendiri untuk percubaan buat kali pertama

  16. Ash says:

    Salam, saya ingin bertanya tentang produk berasaskan argan oil..adakah pihak tuan/puan membuat produk berasaskan argan oil…jika ada saya mahukan detail bajet tuk pengeluaran produk tersebut…bole email saya terus..terima kasih

  17. suziha says:

    hai.. produk spray penyegar nafas ade x?

  18. Saya ingin sangat berminat ada produk sendiri terutama kosmetik produk. Saya ingin bertanya samada boleh ke menghasilkan matte lipstik berbagai colour dengan brand saya sendiri di sini dan berapa ringgit modal yang paling rendah. Terima kasih.

  19. Mohd Shafiq Bin Noor Azman says:

    assalamualaikum.. boleyh saya tahu anggaran modal paling rendah untuk order berapa?? kerana saya ingin mulakan perniagaan dengan modal yang kecil dahulu untuk melihat perkembangan perniagaan saya

  20. Muhammad noor aiman says:

    Salam. Saya nak buat produk kecantikan jenama sendiri berbentuk kapsul. Blh tak bagi info. Atau Boh whtsap Sya 0145250629

  21. nabila says:

    syarikat ni keluarkan tisu pelembab wajah x ?

  22. Amirah says:

    Salam.

    Saya berhasrat ingin menghasilkan lipstik untuk kegunaan wanita. Bolehkah kilang ini menerima permohonan saya?
    Terima kasih

  23. Maz fhaziana mustaffa says:

    Assalamualaikum. Saya ingin bertanya. Jika saya ingin keluarkan produk skincare sendiri, boleh ke saya bg sample produk utk pihak tuan bt penyelidikan? Keluarkan produk yg sama tetapi packaging yg lain.. Dan saya pihak tuan boleh bt serum + foundation(2in1)? Terima Kasih.

  24. Safiqah says:

    Salam tuan,
    Saya berminat untuk membuat bc cream foundation spf50 jenama sendiri, boleh saya dapatkn berapa kos yg diperlukan ye?

  25. YUSROSE says:

    Assalamualaikum saya teringin untuk menghasilkan produk kecantikan (oil serum) sendiri dengan bahan dan penghasilan sendiri tetapi memerlukan juga sedikit bahan dari pihak tuan/puan untuk menjadikan produk saya tahan lebih lama shj dan memerlukan proses pembotolan dan penjenamaan dengan kelulusan kkm n halal dari pihak tuan/puan, saya menetap di kuala lumpur adakah kilang tuan/puan mempunyai cawangan di kuala lumpur?

  26. nurul says:

    Salam. Saya berminat untuk buat foundation jenama Saya sendiri. Boleh Saya tahu berapa anggaran untuk keluarkan foundation ? Permulaan Saya ingin 50unit ahaja.

  27. Leonard says:

    Salam.Saya nak bertanya,
    saya nak buat produk pencuci muka untuk lelaki..apa kah dokument yang saya perlukan dan berapakah Modal yang saya kena ada?
    Mohon pencerahan.

  28. suhaila says:

    assalamualaikum,saya berminat untuk membuat lipmatte liquid lipstik jenama sendiri..berapa anggaran kos yang di perlukan dan berapa minimum kuantiti yang boleh dikeluarkan.

  29. Pn liza EDS says:

    Assalam, brp MOQ utk buat shampoo / mandian?
    Utk design label tu a-z u oll buat kn? Trmasuk logo produk sme ye. Mcm sy baru je so sme xde lagi.
    Bole email kn qoutation utk 1 botol brp.
    Jika 500ml. Syampu & shower.
    Minimum modalnye berapa?
    Tq

  30. Christeve says:

    Hai , maaf tumpang tanya . Saya tak ada syarikat sendiri . Tapi saya nak buat produk sendiri . Macam mana dan apa perlu saya buat ?

  31. Anis Aniza says:

    Salam.. Saya telah isi borang maklumat diatas dan telah juga direct email ke pihak puan tapi belom mendapat maklum balas dari pihak puan. Saya berharap pihak puan dapat membalas email saya atau boleh menghubungi or wasap saya di talian 013-443 8004. Saya amat serius untuk keluarkan produk jenama sendri dan memerlukan guide dari pihak puan langkah2 dan budget yg diperlukan.

  32. Dian says:

    Assalam.. adakah syarikat ini mengeluarkan alat kosmetik seperti liquid lipstick, pemerah pipi atau bedak kompak? Saya berminat terhadap alat kosmetik berbanding produk penjagaan wajah.

  33. Alya alyana says:

    Salam. Sy dari tanah merah. Sy berminat nk buat produk Foundation. Kalau boleh saya nk pergi terus ke kilang cik di machang untuk membincangkan mengenai kos, bahan dan prosedur. Harap tuan/puan boleh respon secara mungkin . Dan boleh kah sy pergi esk?

  34. Nor Farratasha binti saad says:

    Saya berminat untuk buat foundation jenama sendiri .berapa modal ye

  35. norliana anuat says:

    sy mmg teringin ingin mbuat ptoduk kcntikkn sendiri..tp x tau nk mle dr mne.audgn modal yg rendah bole ke sy nl try bt produk sndri…arap phak cik bole bg tau carenye

  36. Lara says:

    Saya nak tanya boleh tak klau saya nak request 1 sample produk je..saya ada contoh produk cream teknologi nano tp dah cuba beberapa kilang namun tidam menepati texture dan kesan yang sama walaupun bukan 100%. Jika kilang tuan menepati requirement product saya berminat nak order 500-1000pcs…tetapi sblm tu nak tnya boleh ke nak request product sample dulu? Ada bayaran? Berapa?..tq

  37. Zalikha says:

    Assalamualaikum. Sy nak tanya. Saya berminat nk keluarkan satu produk utk pelangsingan badan beserta pemutihan wajah, hilangkan jerawat and jeragat. Sy nak tahu syarikat kelantan biotech boleh keluarkan produk mcm tu tak? If boleh keluarkan berapa agak first modal patut sy keluarkan utk produk tu beserta dgn kkm?

    Best regards,
    Ika

    • Kalam KBC says:

      Wsalam,

      Untuk makluman, kilang kami adalah kilang bertaraf cosmetik GMP dimana kami hanya keluarkan produk kosmetik luaran sahaja. Pihak kami tidak dapat untuk mengeluarkan produk supplement kesihatan seperti yang puan perlukan kerana ianya tidak termasuk dalam kategori pengeluara kilang kami. harap maklum.

Leave a Reply to Lara Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com