Kilang Penghasilan Produk Kosmetik (GMP) dan Halal

banner-4H--x-8W---GMP

kilang gmp

banner-4H--x-8W---GMP

Kilang berstatus GMP dan Halal milik Kelantan Biotech Corporation Sdn. Bhd. boleh membantu usahawan yang berminat untuk mengeluarkan produk di bawah jenama sendiri. Perkhidmatan secara kontrak pengilangan (contract manufacturing) atau ‘OEM’ ini boleh diumpamakan seperti proses “outsourcing” iaitu kerjasama pintar, ‘win-win situation’ antara Usahawan dan Pengilang dalam menghasilkan produk berdasarkan formulasi, kajian dan bahan mentah yang telah diperakui lebih awal.

KEBAIKAN-OEM

KELENGKAPAN KILANG

Mesin Vakum Emulsifier

Fungsi

DSC00745

Kegunaannya ialah untuk menghasilkan produk dalam bentuk cecair samada krim, gel atau minyak.

 

Mesin Membuat Sabun

Fungsi

DSC00762

Untuk menghasilkan sabun muka dan sabun badan  (bentuk ketul)

 

Mesin Pembungkusan

Fungsi

DSC00740 Untuk membungkus sebarang kotak dan botol

Mesin Ink-Jet Laser

Kegunaannya ialah untuk mencetak no batch, tarikh luput dan tarikh mengilang

Mesin Pengisi Cecair

Kegunaannya ialah untuk mengisi produk cecair atau krim ke dalam botol/tiub

Penyelidikan dan Pembangunan Produk

  • Penyelidikan dan pembangunan formulasi produk
  • Ujian mikrob dalam produk
  • Ujian nilai pH dan kelikatan produk
  • Ujian kestabilan formulasi produk
  • Pendaftaran produk dengan Biro Pengawalan
  • Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK)
  • Pendaftaran sijil halal

Pengilangan Kontrak

Antara produk yang ditawarkan untuk kontrak pengilangan ialah:

  • Produk penjagaan Wajah

Sabun muka, skrub muka, toner, pelembab bibir, masker

  • Produk Penjagaan Diri

Losyen tangan dan badan, losyen pelansingan, skrub badan, sabun badan, mandian (gel/krim/minyak), Minyak Aromaterapi

  • Produk Penjagaan Rambut

Minyak Rambut, Krim Rambut, Syampu Rambut.

FAQ

 

Sekiranya anda berminat untuk menghasilkan produk kosmetik berjenama sendiri, sila isi borang dibawah dan hantar. Pihak kami akan menghubungi anda dalam masa yang terdekat. Sekiranya terdapat masalah, bolehlah email kepada damire@kelantanbiotech.com.my. Terima Kasih.

Borang Maklumat Pelanggan

    Maklumat Pelanggan

 

Pengesahan

 

276 Comments to Kilang Penghasilan Produk Kosmetik (GMP) dan Halal

  1. Lara says:

    Saya nak tanya boleh tak klau saya nak request 1 sample produk je..saya ada contoh produk cream teknologi nano tp dah cuba beberapa kilang namun tidam menepati texture dan kesan yang sama walaupun bukan 100%. Jika kilang tuan menepati requirement product saya berminat nak order 500-1000pcs…tetapi sblm tu nak tnya boleh ke nak request product sample dulu? Ada bayaran? Berapa?..tq

  2. Zalikha says:

    Assalamualaikum. Sy nak tanya. Saya berminat nk keluarkan satu produk utk pelangsingan badan beserta pemutihan wajah, hilangkan jerawat and jeragat. Sy nak tahu syarikat kelantan biotech boleh keluarkan produk mcm tu tak? If boleh keluarkan berapa agak first modal patut sy keluarkan utk produk tu beserta dgn kkm?

    Best regards,
    Ika

    • Kalam KBC says:

      Wsalam,

      Untuk makluman, kilang kami adalah kilang bertaraf cosmetik GMP dimana kami hanya keluarkan produk kosmetik luaran sahaja. Pihak kami tidak dapat untuk mengeluarkan produk supplement kesihatan seperti yang puan perlukan kerana ianya tidak termasuk dalam kategori pengeluara kilang kami. harap maklum.

  3. Fatin says:

    Assalamualaikum,admin boleh bagi number fon utk sye bertnye dgn lebih lanjut..sbb sye ingt nk buat bisnes dalam masa terdekat

  4. mimie says:

    Tuan/Puan

    saya berniat nak membuat produk jenama sendiri tetapi saya tidak tahu bagaimana cara nak memulakan dari A hingga Z. Pendek kata dari mula sampai boleh dipasarkan. produk yg sy inginkan ialah sabun organik untuk muka bg menghilangkan jerawat dan jeragat. saya nk mula secara kecil-kecilan shj memandangkan sy tdk mempunyai modal yg byk. sy nk bertapak dri bwh. brp modal yg paling minimum utk memulakan bisnes ni. trmasuk kos smua dari a-z. packaging dan labeling. tuan/puan boleh emailkan kpd sy.
    tuan/puan boleh emailkan kpd sy.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat dengan kilang kosmetik bertaraf GMP kami. Pihak kami mampu untuk menghasilkan pelbagai jenis produk kosmetik dengan modal dan minimum order kuantiti yang rendah. Pihak kami menyediakan perkhidmatan RND Produk, Pendaftaran Sijil KKM dan Halal serta pengilangan kontrak yang bermutu tinggi. Untuk packaging dan label, pihak kami mencadangkan supaya puan berhubung terus dengan kilang seperti berikut :
      1. http://www.u-lik.com.my
      2. http://www.kpi-plastic.com/
      3. http://www.inspirasitimur.com.my/kpngd / http://www.facebook.com/KPNGD

      Puan juga boleh menghubungi pegawai pemasaran kami di talian 09-9765280 untuk mendapatkan penjelasan secara lebih terperinci.

      • mimie says:

        Ok terima kasih tuan/puan diatas makluman tersebut. kiranya pihak tuan/puan tidak menyediakan perkhidmatan packaging dan labeling la. berapakah anggaran kos utk bt produk jenama sendiri termasuk bahan mentah yg diproses dikilang tuan/puan? tidak termasuk packaging dan labeling? maaf byk bertanya.

        • Kalam KBC says:

          Untuk makluman, kos berbeza mengikut produk yang diingini, bahan mentah yang dipilih semasa proses discussion RnD serta bahan aktif yang digunakan. Untuk mendapatkan anggaran secara kasar setiap produk, sila hubungi pegawai pemasaran kami di talian 09-976 5380. terima kasih.

  5. Ina Amir says:

    Assalamualaikum..
    Saya nk tny satu lg, sekiranya sy prnh guna krim muka jenama lain, dan sy nk buat krim yg sama mcm krim tersebut, boleh tak? Saya bagi sample utk pihak tuan selidik kandungan krim dan buat semula untuk jenama saya. Brp kos modal? Harap reply segera..trima kasih.

  6. zurien says:

    assalamualaikum. sy seorang pelajar universiti dalam diploma pengurusan halal. pihak encik/tuan menerima pelajar untuk latihan industri atau tidak ye?

  7. Ina Amir says:

    Assalamualaikum..

    Sy sekarang sdg menjual produk sabun dr Thailand. Persoalannya adalah :
    1. Bolehkah sy mohon sijil halal n mohon semua prosedur utk kelulusan jualan di Malaysia melalui pihak encik sdgkan sy tidak mngilangkan produk tersebut di kilang encik.
    2. Saya ingin membungkus semula sabun yg tlh siap dan menjual dgn peket baru dlm bahasa Melayu pd peket sabun dengan jenama sendiri berserta sijil halal dan kkm.
    3. Berapa anggaran kos
    4. Brp lama mengambil masa utk selesai

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…..

      terima kasih kerana menghubungi kami.

      1. Pihak kami tidak akan menerima mana-mana produk untuk di daftarkan kerana ianya rumit kerana memerlukan dokumen dari pengilang asal.
      2. Sabun yang repackanging juga tidak dapat didaftarkan kerana ianya sama dengan permasalan pada pertanyaan pertama.
      3. pihak kami tidak boleh mendaftar produk tersebut dan tiada kos terlibat.
      4. pihak kami tidak boleh mendaftar produk tersebut dan tiada masa terlibat.

  8. Mohd says:

    Bolehkah saya menghasilkan pembungkusan produk ubat-ubatan tradisional di Syarikat ini? Saya dalam proses mendapatkan lesen sah untuk ubat tradisional. Saya juga mempunyai ladang sendiri untuk pengeluaran bahan mentah. Untuk pengetahuan tuan, saya sebelum ini telah menghasilkan dan menjual sendiri produk ini di kawasan sekitar tapi secara kecil-kecilan.

    • Kalam KBC says:

      Pembungkusan produk dan juga pendaftaran produk tidak boleh dilakukan oleh pihak kami melaiankan produk tersebut dikilangkan di Kilang yang telah mempunyai kelulusan GMP. PIhak kami akan berurusan dengan kilang tersebut untuk mendapatkan maklumat produk untuk proses pendaftaran dapat dijalankan oleh pihak kami. Harap maklum.

  9. Zarina binti Zulkifli says:

    Assalamualaikum tuan,

    Saya bercadang utk mengeluarkan sabun muka untuk masalah jeragat. Memandangkan saya kurang pengetahuan dalam bahan-bahan yang boleh digunakan untuk menghasilkan sabun jeragat ini, ada kah pihak kelantan biotech mempunyai formulasi utk menghasilkan sabun tersebut?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam puan.. Terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kosmetik dengan kilang kami. Pihak puan tidak perlu risau kerana produk yang dikilangka akan melalui proses R&D dan Pihak kami akan berbincang degan puan dan menjelaskan secara terperinci bahan-bahan terkini dan yang biasa digunakan dengan kesan yang dikehendaki.

  10. Ilah says:

    As salam..
    Nak tny boleh tak buat produk dr alam smula jadi means perfume dr bunga atau scrub badan dr bahan2 semulajadi contohnya kopi,beras, etc.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kosmetik dengan kilang kami. PIhak kami sememangnya menggunakan bahan semulajadi dalam produk yang dikeluarkan dan ianya tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya. PIhak kami boleh menghasilkan scrub badan dengan menggunakan kopi, beras dan sebagainya. namun pihak kami tidak mengeluarkan perfume. Untuk maklumat lanjut, sila isi maklumat dalam borang permohonan dan pihak kami akan menghubungi puan dalam masa terdekat. terima kasih.

  11. Fika says:

    Salam saya nak tanya kalau collagen berbentu serbuk ada tak?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… terima kasih kerana menghubungi kami. Untuk makluman, Pihak kami tidak mengeluarkan produk seperti yang dipohon kerana Kilang Kami adalah bertaraf Cosmetic GMP. Untuk pengeluaran produk Collagen, minuman kecantikan ataupun tablet dan seumpamanya, pihak tuan perlu merujuk kepada kilang Yang berstatus FOOD GMP. Harap Maklum.

  12. Yun says:

    Salam
    sy brmnt untuk mghsilkan produk plangsingan jnama sndri cth sprti gel dolah cntik..brpe rm kos yg dprlukn?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam.. terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kecantikan dengan kilang kami. Sila isi borang maklumat pelanggan untuk rekod dan tindakan pihak pemasaran kami. Harap maklum.

  13. Rauyani says:

    Salam. Saya berminat nak buat bisnes ubat gigi. Bahan2 pihak kelantanbiotech sendiri yang cadangkan. Boleh saya tahu anggaran kos?

    • Kalam KBC says:

      Wasalam. Kami mohon maaf kerana pihak kami tidak menyediakan pengeluaran ubat gigi seperti yang diophon. Sekiranya saudari berminat untuk mengeluarkan produk Kosmetik, sila hubungi kami di talian 09-9765280. Terima kasih.

  14. Sha says:

    Nak tanya tentang perkara perkara dibawah .

    Penyelidikan dan Pembangunan Produk

    Penyelidikan dan pembangunan formulasi produk
    Ujian mikrob dalam produk
    Ujian nilai pH dan kelikatan produk
    Ujian kestabilan formulasi produk
    Pendaftaran produk dengan Biro Pengawalan
    Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK)
    Pendaftaran sijil halal

    Adakah semua khidmat yang tertera diatas telah termasuk dalam kos permulaan produk ? Dan boleh saya tahu berape kos permulaan untuk day cream , night cream , cleanser , toner , serum , whitening booster cream , dan foundation ? Kos untuk 1000pcs.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat dengan kilang kami. Semua perkara yang dinyatakaqn oleh saudari itu merupakan skop perkhidmatan yang kami tawarkan. Untuk makluman, perkara tersebut akan di caj untuk perkhidmatan yang kami tawarkan. Perlu diketahui bahawa pihak kami amat menjaga kualiti dan keselamatan produk dimana hanya bahan bahan yang diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK)sahaja yang akan digunakan.

  15. LIEZA says:

    Assalamualaikum encik, berapakah modal permulaan bagi memulakan set produk kecantikan untuk set skincare 3 in 1? adakah kilang ini akan menguruskan segala prosedur untuk mendapatkan KKM? buat masa ini saya hanya berniat untuk keluarkan 500 unit produk sahaja. Adakah pihak encik akan mengeluarkan 500 unit produk jika saya berminat. Mohon maklumbalas pihak encik secepat mungkin.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Untuk permulaan bagi mengeluarkan 1 set kecantikan adalah agak tinggi kos berbanding mengeluarkan single produk. Secara kasar, modal yang diperlukan adalah 20k dan keatas bergantung kepada bahan-bahan yang akan digunakan. Pihak kami akan membuat pendaftaran KKM dan juga R&D produk bagi memastikan produk tersebut berkesan dan selamat. Untuk makluman, Pelanggan perlu menandatangani kontrak untuk pengilangan dengan minimum order 1000pcs, akan tetapi pelanggan boleh keluarkan produk mengikut batch keluaran (eg: 500pcs setiap keluaran).

  16. syafiie says:

    Assalamualaikum, adakah kilang ni mampu keluarkan produk minyak rambut pomade ?? Berapa anggaran modal untuk 1000 unit +packaging .. .?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Terima kasih kerana berminat untuk mengeluarkan produk dengan kilang kami. Pihak kami mampu untuk menghasilkan Pomade dan telah mengeluarkan pelbagai jenama pomade untuk pelanggan kami. Modal secara kasar adalah antara 5k hingga 10k bergantung kepada bahan mentah yang akan digunakan. Modal permulaan adalah tinggi kerana produk tersebut perlu menjalani R&D dan juga Pendaftaran KKM.. Untuk makluman, pihak kami hanya pengeluar produk mentah sahaja. Packaging dan botol serta marketing adalah kos lain yang perlu ditangggung oleh pelanggan.

      Untuk Grafik Design Stikcer dan kotak : http://www.facebook.com/KPNGD
      Untuk Botol/bekas : http://www.u-lik.com.my/

  17. dila says:

    Assalamualaikum tuan,saya ada buat bedak sejuk berasaskan herba semulajadi,jika saya nak dapatkan kelulusan kkm macamna ye,kalau kilang keluarkan bedak sejuk berapa modal n minimum kuantiti perlu diorder.tq

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih kerana memilih kilang kami. Untuk mendapatkan kelulusan KKM, produk tersebut perlulah dihasilkan di Kilang yang bertaraf GMP dan tidak mempunyai bahan-bahan kimia terlarang. Pihak kami perlu mendapatkan sample produk terlebih dahulu untuk proses R&D dan Produk tersebut akan dikilangkan di kilang kami dengan minimum kuantiti adalah sebanyak 1000unit.

  18. safwan says:

    Assalamualaikum tuan,saya nak taya,berapa anggaran modal sekali dengan kos di kilang jika saya nak buat sabun berasaskan kayu manis.terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Kos penghasilan sabun herba/ sabun muka adalah 5k dan keatas bergantung kepada bahan mentah yang akan digunakan. Packaging tidak termasuk didalam kos tersebut dimana pelanggan perlu menghantar packaging kepada kami untuk proses pembungkusan.

      untuk servis packaging dan label/sticker : http://www.facebook.com/KPNGD

  19. Stilloves Mylife says:

    As salam
    saya berminat untuk membuat pelembab bibir jenama sendiri. Berapa yer kos nya ????

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. terima kasih kerana berminat untukmenghasilkan produk dengan kilang kami. Untuk modal permulaan sesebuah produk adalah sedikit tinggi berbeza dengan mereka yang repeat order kerana terdapat beberapa bayaran pendaftaran yang perlu dibuat. Anggaran modal untuk menghasilkan pelembap bibir adalah 7k dan ke atas bergantung kepada bahan mentah yang akan digunakan. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 09-976 5280 dan bercakap dengan pegawai pemasaran kami. terima kasih.

  20. Daniel says:

    saya nak buat pencuci muka berasaskan resepi sendiri . madu dan lemon . anggaran berapa modal yang saya perlu ?

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk dengan kilang kami. Pihak kami tidak mempuyai masalah bagi membuat produk menggunakan formulasi dari pelanggan. Namun begitu, pihak kami akan membuat R&D dan juga kajian menyeluruh bagi memastikan formulasi tersebut selamat dan berkualiti. Untuk makluman, sekiranya bahan mentah yang digunakan berdasarkan formulasi pelanggan susah untuk didapati, maka ianya akan merumitkan pengeluaran produk dan akan menyebabkan produk tersebut lambat untuk dikeluarkan. Harap Maklum.

  21. ANIS says:

    Tajuk: Berkenaan formula produk, proses pengilangan, dan gmp certificated

    Assalam
    Saya ingin bertanya berkenaan seperti di tajuk di atas,
    Saya mempunyai produk sendiri tetapi belom mendapat kelulusan kkm. Oleh kerana produk saya di kilangkan di kilang gmp thailand, pihak biro kkm advice kat saya untuk mendapatkan kesemua dokumen berkenaan formula produk, proses pengilangn, dan gmp certificate dari kilang tersebut atau mana-mana kilang yg berstatus gmp untuk mendaftarkan kkm.

    Masalah saya sekarang ini adalah saya ingin mendapatkan kesemua pengesahan daripada kilang tempatan.

    Soalan saya disini, adakan kilang Kelantanbiotech ada membekalkan atau membuat perkhidmatan menjual dokumen2 tersebut.

    Berdasarkan biro kkm, pihak kilang tidak akan menanggung risiko terhadap sebarang kekilafan atau masalah.

    Harap dapat maklumbalas daripada pihak Kelantanbiotech
    Terima kasih

    Best regards,
    Anis

    • Kalam KBC says:

      Wsalam.

      Terima kasih kerana peka terhadap Perlesenan serta kelulusan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan. Untuk makluman, pihak kilang kami amat menitik beratkan terhadap produk-produk keluaran kilang kami bagi memastikan ianya selari dengan kehendak Biro. Sekiranya produk tersebut dikilangkan di tempat lain dan saudari ingin menukar tempat pengilangan, pihak kami sememangnya memerlukan dokumen-dokumen berkaitan seperti formulasi serta pengesahan dari kilang tersebut. Pihak kami tidak mempunya masalah untuk mendaftarkan produk tersebut dengan syarat dokumen-dokumen yang diperlukan boleh disediakan oleh pihak pengilang asal produk.

      Sekiranya tiada dokumen lengkap, maka pihak kami tidak sama sekali akan menerima produk tersebut dan tidak akan mendaftarkan atau mengeluarkan produk tersebut.

      Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Eksekutif Pengawalan Mutu kami di talian 09-9765280.

      Sekian, Terima kasih.

  22. DonaLd77 says:

    Assalam,

    Saya merupakan pengeluar Minyak Rambut Pomade yang mana pengahasilannya dijalankan hanya dirumah dengan kapasiti yang tidak banyak.

    Soalan :

    1) Sekiranya produk telah sedia ada adakah pihak tuan memerlukan formula untuk menghasilkan tekstur yang sama dalam penghasilan produk tersebut?

    ataupun

    pihak saya hanya menghantar sample produk yang telah siap untuk dihasilkan oleh kilang pihak tuan?

    2) Sekiranya MOQ 1000ps berapakah modal yang diperlukan bagi menghasilkan produk tersebut.

    3) Adakah pihak tuan akan melesenkan jenama produk yang dikeluarkan daripada label hingga resepi produk itu sendiri.

    Sekian mohon perhatian pihak tuan selanjutnya.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…

      Untuk makluman, kilang kami adalah bertaraf GMP dan kami sentiasa mengamalkan amalan pengilangan baik dimana kami menjaga mutu dan kualiti produk yang keluar dari kilang kami. PIhak kami akan menjalankan R&D bagi setiap produk dan juga ujian makmal bagi mengelakkan dari wujudnya bahan-bahan terlarang.

      1. Sekiranya tuan memrlukan produk yang hasilnya sama dengan produk asal, Kami memerlukan bahan-bahan yang telah digunakan untuk produk tersebut terlebih dahulu bagi pihak kami membuat analisa. Melainkan tuan memerlukan formulasi yang lain dari produk asal.

      2. Modal bagi pengeluaran pertama kali setiap produk adalah sedikit berbeza dari modal yang repeat order kerana untuk permulaan, terdapat beberapa perkara yang perlu ditanggung oleh pelanggan bagi membolehkan produk tersebut dipasarkan. Antaranya adalah kos Pendaftaran KKM/NOT No dan juga kos R&D produk. Modal yang diperlukan hanya boleh dikira setelah pihak R&D mengenalpasti bahan-bahan serta peratusan bahan mentah yang akan digunakan dalam produk tersebut. Perlu diketahui bahawa, untuk 1 produk yang sama boleh mempunyai bahan mentah yang berbeza bagi memberikan kesan yang berbeza dengan kos yang berbeza.

      3. Untuk makluman, Formulasi yang dikeluarkan adalah rahsia syarikat dan ianya adalah unik bagi setiap produk keluaran kami. Lesen KKM dan Halal akan dikeluarkan bagi menjamin kualiti dan keselamatan produk.

  23. muhamad fairus bin ali says:

    assalamualaikum..
    sy berminat mempunyai jenama minyak rambut pomade strong hold..kelatanbiotech ade sediakn produk tersebut?.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Kami mampu untuk menghasilkan produk tersebut. Untuk proses dan prosedur lanjut, sila hubungi Eksekutif Pemasaran kami di talian 09-9765280. Terima Kasih.

  24. Radzi says:

    Assalamualaikum.. macam contoh saya ada modal RM5000 dan sy boleh ambil produk sabun.. Yang saya nak tanya, itu termasuk dengan packaging dan design kotak ke?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Untuk makluman, Kilang kami hanya menghasilkan produk sahaja. PAckaging, KOtak, Botol, marketing dan sebagainya adalah dari pihak Pelanggan. Anggran Untuk membuat sabun adalah RM5k. Boleh jadi ianya murah dari harga tersebut dan blh jadi mahal kerana ianya bnyk bergantung kepada bahan-bahan yang dipersetujui bersama semasa R&D produk. Untuk maklumat dan penjelasan lebih lanjut, sila hubungi Eksekutif Pemasaran kami di talian 09-9765280. Terima kasih.

  25. kamil says:

    assalammualaikum. sekiranya saya ingin mengeluar produk pomade jenama saya sendiri. berapa modal yang perlu saya keluarkan.

    sila email kepada saya ya. terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wsalam, terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk dengan kilang kami. Modal permulaan adalah agak tinggi kerana melibatkan beberapa kos awal yang perlu ditanggung seperti pendaftaran KKM, R&D produk dan sebagainya. Untuk mendapatkan maklumbalas, sila isi borang maklumat pelanggan di ruangan yang disediakan. terima kasih.

  26. Ain says:

    Assalamualikum..saya berminat untuk buat produk mandian badan yang diformulasikan dari luar negara. Berapa kos yg paling minimum untuk hasilkan produk ini termasuk packeging. Tq..

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Pihak kami perlu mendapatkan sample produk tersebut terlebih dahulu. Untuk makluman, setiap kos bagi setiap produk HANYA boleh dikeluarkan SETELAH pihak R&D mengenalpasti bahan-bahan dan juga peratusan bahan untuk menghasilkan produk tersebut. Pihak kami juga HANYA mengeluarkan produk SAHAJA, Dari segi marketing, botol, packaging dan sebagainya, pihak kami menyerahkan kepada pelanggan. Harap Maklum.

  27. Suzana says:

    Saya Ada buat skincare kat kilang lain tapi saya Tak puas hati Dari segi harga Dan produk.. Saya nak bincang dgn kilang anda dgn lebih lanjut please contact i by email

    • Kalam KBC says:

      Untuk makluman, Pihak kami menawarkan dua kaedah pengeluaran produk.
      1. Secara Pukal (Bulk Product)
      2. Pengilagan Kontrak.( Fomulasi Khusus)

      Sila hubungi en Aladin di talian 09-9765280 bagi membincangkan secara detail.

  28. siti nur diana says:

    Saya brminat semua produk yg trsenarai kt ats2
    Tp nk yg pling brkesan brapa modal erk
    Nk tnya dulu

    • Kalam KBC says:

      Kami mampu menghasilkan produk mengikut kehendak dan kemampuan kewagan pelanggan. Secara umumnya, produk yang paling berkesan menggunakan bahan mentah Gred A dan mahal kosnya. Pihak kami tidak dapat mengeluarkan kos terperinci selagimana pihak R&D tidak dapat mengenalpasti bahan-bahan yang akan digunapakai. Harap maklum.

  29. haniff says:

    Assalamualaikum

    saya ada modal rm5000. apakah produk yang bersesuaian dengan modal permulaan seperti itu?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Bagi modal 5k tersebut Encik boleh mulakan dengan Sabun Muka. 5k tersebut akan merangkumi perbelanjaan RND produk, Pendaftaran KKM, dan proses pengilangan sabun muka. Bagi mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 09-976 5280. Terima kasih.

      • Tieya says:

        Assalamualaikum
        Kalau.saya nk buat skincare seperti day cream,night cream,treatment cream,toner,sabun berapa kos untuk permulaan???untuk permulaan kalau tak daftar kkm tak ape ke??

        • Kalam KBC says:

          Wsalam….

          Anggaran untuk satu set skin care adalah lebih kurang 25k hingga 40k. ianya banyak bergantung kepada bahan mentah serta peratusan baha mentah yang digunakan. Untuk makluman, Pihak kami tidak sama sekali akan mengeluarkan produk yang tidak berdaftar dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan atau yang tidak mempunyai KKM no. Hal ini bagi menjamin kualiti serta keselamatan pengguna yang menggunakan produk pelanggan keluaran kilang kami. Harap Maklum.

  30. iera says:

    assalamualaikum..saya dari pahang berminat jenakan produk sendiri sabun susu beras..berapa modal permulaan?

    • Kalam KBC says:

      wsalam… terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kosmetik dengan kilang kami. Untuk permulaan mengeluarkan produk, terdapat beberapa perkara yang perlu di lakukan seperti pndaftaran syarikat, pendaftaran KKM, RND produk dan sebagainya. Oleh yang demikian, kos permulaan untuk memulakan sesuatu produk adalah tinggi berbeza dengan mereka yang repeat order. Secara kasar, anggaran permulaan untuk menghasilkan sabun susu beras tersebut adalah 5k. untuk maklumat lanjut, sila hubungi En Aladin di talian 09-976 5280. terima kasih.

  31. Nazhatul atikah says:

    Saya nak buat toner moisturizer bauan rose jenama sendri… berapa modalnya..?

    • Kalam KBC says:

      Anggaran modal untuk toner adalah antara 15k-30k… Modal permulaan adalah agak tinggi kerana melibatkan beberapa kos yang perlu ditanggung seperti KOs R&D, Kos pendaftaran Produk dan sebagainya. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pejabat di talian 09-9765280.

  32. azlee iskandar says:

    salam,
    saya nak keluarkan produk skincare
    seperti ;

    Sabun Muka
    Skrub Muka
    Toner
    Pelembap Bibir
    Masker
    Krim Pelembap
    Day Cream
    Night Cream
    BB Cream
    CC Cream
    Foundation

    contohnya kalau PERINGKAT PERTAMA : (R&D Product) selesai
    sample dh cuba , hasilnya berkesan

    untuk peringkat kedua (PRODUCTION
    LARGE SCALE) harga akan caj ikut berapa tempah.
    harga ikut brape pcs atau kilogram formulasi

    contohnya ; day & night krim akan ditentukan harga melalui jenis bahan digunakan dan berapa pcs yg kita order atau ikut KG formulasi yg kita hendak .

    persoalan sekarang ni, harga akan ditentukan brape bnyk pcs yg kita order atau ikut KG yg kita hendak??????

    modal yg saye ade rm 100k je untuk bajet produk skincare diatas

    • Kalam KBC says:

      Harga adalah bergantung kepada hasil formulasi pada peringkat pertama (R&D) dengan minimum order quantity adalah sebanyak 1000pcs.

      *Setiap formulasi adalah unik dan mempunyai kuantiti bahan mentah yang berbeza-beza dan percentage bahan mentah yang berbeza-beza. Oleh yang demikian,harga bagi produk yang sama adalah berbeza.
      Contohnya:
      sabun A (formulasi 1) = RM6000.00 (1000pcs)
      Sabun B (Formulasi 2) = RM4500.00 (1000pcs)

  33. Diyana says:

    Saya berminat utk huat skincare jnama sndiri. Tp sblm tu mestilah kita nk try sjauh mana hsil produk tu sblm jual. So, ad tak tester utk produk tu sblm buat payment?

    • Kalam KBC says:

      untuk makluman, proses pengeluaran produk dari kami sememanggnya akan melalui proses R&D dimana setiap produk akan diformulasikan secara khusus mengikut kehendak pelanggan. Sample produk akan dikeluarkan untuk pelanggan mencuba dahulu produk tersebut sebelum dipasarkan. Setelah persetujuan formulasi produk dicapai, barulah produk tersebut akan di keluarkan mengikut permintaan pelanggan (minimum order 1000pcs).

  34. aninza says:

    Assalamualaikum,saya berminat untuk menghasilkan scrub muka dan badan daripada beras kunyit dan bahan2 alami…mcm manakah cara untuk keluarkan produk tersebut dengan jenama sendiri dan berapakah modal yang diperlukan,terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kosmetik dengan kilang kami. Saudari bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi saudari untuk penjelasan lanjut. sekiranya tiada maklumbalas, sila hubungi kami di talian 09-9765280 dan bercakap dengan unit pemasaran dan jualan kami. terima kasih.

  35. lieza laura abdullah says:

    saya berminat dengan perniagaan dengan menggunakan cara seperti ini. soalannya, saya tiada nama syarikat. apakah saya perlu daftar dahulu dan berapakah modal yang diperlukan untuk urusan perniagaan saya?

    • Kalam KBC says:

      Untuk makluman, setiap usahawan yang berminat perlulah mendaftarkan syarikat dengan SSM untuk memudahkan urusan. Modal permulaan bagi setiap perniagaan adalah tinggi berbanding mereka yang repeat order kerana terdapat beberapa bayaran yang perlu dijelaskan seperti R&D produk, pendaftaran Token dan sebagainya.Anggaran modal adalah bermula dari RM5,000.00 sehingga RM40,000.00 dan keatas bergantung kepada jenis produk, bahan mentah dan pelbagai jenis faktor lagi. Sila hubungi pihak kami untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma. Terima kasih.

  36. nor akma says:

    Salam.adakah kilang ada membuat serum vitamin c ataupun serum myk argan?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… kami mempunyai Unit Reseacrh and Development yang akan membuat kajian dan pembangunan sesuatu produk bagi menepati kehendak pelanggan. Sehingga kini, banyak produk kami yang berasaskan alam semulajadi seperti minyak kelapa dara, serai wangi, dan termasuk juga minyak argan. Sekiranya saudari berminat untuk menghasilkan serum, sila isi borang maklumat pelanggan kami dan pihak kami akan menghubungi saudari bagi memberikan penjelasa lanjut. sekiranya tiada maklumbalas dalam masa 5 hari bekerja, sila hubungi pejabat di talian 09-9765280 dan bercakap dengan unit pemasaran dan jualan. Terima kasih.

  37. Nurul haniza says:

    Salam..

    Sy ingin sekali mengeluarkan produk kesihatan icy cool berasaskan aloevera.. tp modal permulaan sy tidak dapat nk buat anggaran kiraan..boleh sy dapatkan detail

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…

      Untuk modal permulaan adalah seperti berikut :
      PERINGKAT PERTAMA : (R&D Product)
      Pendaftaran Token = RM700/Syarikat
      NOT No @ No KKM = RM300/Product
      Sample Product = RM300/Product
      OPTIONAL
      Pendaftaran Halal = RM1000/Syarikat
      Sijil Halal Produk = RM200/Product.

      PERINGKAT KE DUA : (PRODUCTION LARGE SCALE)
      bergantung kepada bahan mentah @ formulasi di peringkat R&D.

      Minimum Order = 1000pcs

  38. Nurul Syazwani says:

    Salam.. slmt petang.. sy ad isi borang di ruangan di atas tetapi tidak mendapat respond dri mane mane pihak.. sy ingin mengetahui lebih detail tentang pengeluaran produk..terima kasih..

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. kami mohon maaf sekiranya terdapat kelewatan maklumbalas dari kami bagi sesetengah permohonan. Sekiranya terdapat kelewatan, sila maklum kepada kami dengan menelefon unit pemasaran di talian 09-9765280. Terima kasih.

  39. Reha binti Rahim says:

    Assalamualaikum, saya berminat mengeluarkan produk syampu kepala jenama saya sendiri. Berapa kuantiti yg paling minima bagi orang yang baru hendak memulakan perniagaan seperti saya?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Terima kasih kerana berminat untuk mengeluarkan produk dengan syarikat kami. Minimum order untuk produk syampoo adalah sebayak 100KG. Anggaran modal adalah RM10,000.00 dan keatas bergantung kepada bahan mentah serta formulasi yang akan dipersetujui bersama diantara pihak pelanggan dan pihak R&D kami.

  40. azwani says:

    Salam…sy ingin membuat foundation jenama sendiri berapa modal yer??

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… anggaran modal untuk foundation adalah RM13,000.00 bergantung kepada bahan mentah serta formulasi yang akan dipersetujui bersama diantara pihak pelanggan dan pihak R&D kami. Minimum Order adalah 1000pcs. Untuk maklumat lanjut bolehlah hubungi kami di talian 09-9765280 dan bercakap dengan Unit Pemasaran kami. Terima kasih.

  41. Fatin says:

    Salam. Perkhidmatan untuk menghasilkan produk berasaskan serbuk ada tak ye? Contoh serbuk vitamin

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…kami mohon maaf kerana kilang kami tidak menepati syarat untuk mengeluarkan produk supplement seperti yang saudari kehendaki. Hal ini kerana kilang kami bertaraf Cosmetic GMP. Terima kasih.

  42. awa says:

    Assalamualaikum

    saya berminat untuk mengeluarkan produk jenama sendiri iaitu perfume tetapi masih dalam pertimbangan. adakah pihak tuan juga membuat produk seperti perfume untuk dipasarkan?sekian, terima kasih

  43. Lydia says:

    Saya ingin mengeluarkan produk jenama sendiri iaitu skincare bagi merawat masalah jerawat…saya inginkan produk saya dibuat berasaskan bahan semulajadi…cth: sabun muka berasaskan kulit kayu manis, toner yg sesuai, krim malam berasaskan kunyit..berapa modal diperlukan & min kuantiti yg perlu dikeluarkan dr kilang tuan…mohon email segera jawapan kpd saya…terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat untuk mengeluarkan produk kosmetik dengan kilang kami. Untuk makluman, kilang kami sememangnya menghasilkan produk secara semulajadi dan tidak menggunakan bahan kimia yang boleh memudaratkan. Modal permulaan setiap perniagaan sememanggnya agak tinggi sedikit berbanding mereka yang repeat order kerana terdapat beberapa kos yang perlu ditanggung oleh pelanggan seperti kos Pembelian Token (RM700/syarikat) dan Kos R&D produk (RM300/6 sample bagi 1 produk). Kos-kos lain adalah seperti No KKM @ Not No dan pendaftaran halal produk sekiranya perlu. Minimum kuantiti adalah sebanyak 1000pcs (Production blh dibuat secara berperingkat/batch contoh: 200pcs/sebulan). Harga secara kasar untuk 1 set kecantikan lebih kurang 20k ~ 40k. untuk penjelasan lanjut, bolehlah menghubungi kami ditalian 09-9765280 dan bercakap dengan unit pemasaran.

  44. Sarah SAfarina says:

    Salam, saya telah menghasilkan sabun natural saya sendiri, namun untuk pengeluaran secara besar- besaran saya dinasihakatkan untuk mencari kilang gmp. Bolehkah pihak tuan buat sabun natural seperti formula yg saya buat?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Penghasilan sabun melalui kilang bertaraf GMP dapat meningkatkan Kepercayaan pelanggan terhadap produk jenama sabun puan. Tambahan lagi, pihak kilang kami boleh memohon status keselamatan sabun puan dan mendapatkan NOT no utk produk tersebut. Saya cadangkan puan datang ke pejabat kami dengan sample sabun dan formula untuk pihak kami menghasilakan produk tersebut dengan nilai tambah kepada sabun puan. Terim kasih.

  45. zenziker says:

    assalamualaikum..nak tanya kalau produk berasas kan bahan 100% natural contohnya argan oil, perlu kkm dan halal ke? TQ

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Digalakkan supaya setiap produk yang dihasilkan/dikeluarkan untuk mendapat kelulusan dari KKM dan sijil halal bagi menepati piawai dan standard yang diperakui supaya setiap produk tersebut mempunyai nilai tambah dan mendapat kepercayaan pelanggan.

  46. Rina says:

    Salam..
    Saya dari Sabah dan berminat untuk mengeluarkan produk jenama sendiri. Saya ingin bertanya, berapakah anggaran modal bagi produk penjagaan rambut? Terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih kerana berminat untuk mengeluarkan produk dengan kilang kami. Untuk anggaran modal dan penjelasa lanjut, saudari bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan disini dan pihak kami akan menghubungi saudari dalam masa yang terdekat. terima kasih.

  47. Syuhaida says:

    Assalamualaikum..

    Saya berminat mengeluarkan produk supplement kesihatan NAC, kerana saya sangat memerlukan supplement ini, namun agak sukar untuk saya mencarinya di Malaysia kerana tiada seorang pun ahli farmasi yang kenal dengan supplement ini,maka saya terpakasa membelinya dari Eropah atau Amerika..jadi saya sangat kecewa dan berhasrat untuk menghasilkan produk ini dan memperkenalkannya kepada umum, Tapi masalahnya saya bukan saintis yang tahu formula untuk menghasilkannya..Oleh itu saya berhasrat untuk mengimport bahan mentah ini dari China yang sudah tersedia sijil GMP. Cuma tinggal lagi untuk saya dapatkan kelulusan KKM saja, Pihak Encik ada apa2 cadangan untuk membantu saya?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. pihak kami memohon maaf kerana kilang kami adalah kilang bertaraf Cosmetic GMP dan bukannya Food GMP. Oleh yang demikian, kami tidak boleh membuat urusan berkaitan supplement ataupun apa sahaja produk kesihatan yang dikategorikan sebagai Food seperti produk aura white, qu puteh dan sebagainya. terima kasih.

      • Syuhaida says:

        Owh begitu..baik, terima kasih Encik.

      • Syuhaida says:

        Assallamualaikum..

        Maaf saya ganggu lagi..Saya juga berminat dalam perniagaan kosmetik, saya sukakan kosmetik seperti Maybeline dan Silky girl..saya berhasrat untuk menghasilkan produk kosmetik seperti ini, tetapi dengan konsep dan pilihan warna tersendiri, namun sy bukan saintis maka tiada kepakaran dalam menghasilkan formula..Adakah pihak Encik yang akan membantu dalam penciptaan formula? Bolehkah pihak Encik mempunyai sebarang cadangan untuk membantu saya?

        • Kalam KBC says:

          Wsalam… Berikut adalah kebaikan Pengilangan Kontrak dengan kilang Cosmetic GMP kami.
          1. anda tidak perlu risau tentang formula produk (Kepakaran R&D Kami)
          2. anda tidak perlu risau tentang keselamatan produk. (kelulusan KKM)
          3. anda tidak perlu risau tentang status Halal Produk (kelulusan Halal JAKIM)

          Untuk maklumat dan penjelasan lanjut, sila isi borang maklumat pelanggan kami disini

  48. su says:

    assalamualaikum dan salam sejahtera..

    saya bercadang ingin mencuba satu produk iaitu minyak untuk bayi seperti minyak telon..adakah syarikat tuan ada membuatnya,menyediakannya dan berapa harga modal untuknya.
    2.adakah syarikat tuan akan bimbing saya dari a-z
    3.bahan membuatnya,adakah pihak tuan akan sediakan atau saya perlu mencarinya.
    4.saya tidak mempuyai modal yang banyak,tetapi ingin mencuba
    diharap pihak tuan memberi penerangan yang jelas.terima ksih.
    sekian,terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… terima kasih kerana memilih kilang kami untuk membuat produk kesihatan. Pihak kami akan bertanggunajawab untuk mengeluarkan apa sahaja produk kecantikan dan penjagaan kesihatan termasuklah pendaftaran Halal dan juga KKM. Pelanggan tidak perlu risau tentang formulasi serta bahan mentah dan juga mesin untuk pengeluaran produk tersebut kerana kami telah mempunyai kepakaran R&D dan juga Kilang Kami adalah Bertaraf Cosmetic GMP. Kami akan membimbing pelanggan kami dalam proses pengeluaran produk manakala pemasaran dan segala aktiviti selain penghasilan produk adalah tanggungjawab pelanggan sendiri. Terima kasih.

  49. Anis afiqah says:

    Saya berminat utk membuat foundation sendiri. Berapa anggaran utk membuat foundation tersebut.

    Dan kalau buat serum muka pula berapa anggaran yg perlu saya bayar?

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih keran berminat untuk menghasilkan produk kesihatan dan kecantikan dengan kilang kami. Kami boleh menghasilkan pelbagai jenis produk kosmetik dengan modal bermula dari 5k hingga 50k bergantung kepada jenis produk dan bahan mentah yang akan digunakan berdasarkan R&D yang kami jalankan. Untuk maklumat lanjut, bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan disini dan pihak kami akan menghubungi saudari untuk memberikan penjelasan lanjut. terima kasih.

  50. NOOR ERINA says:

    Assalamualaikum..
    Saya berminat untuk mengeluarkan produk shampoo jenama saya sendiri. Berapa kuantiti minimum & kos penghasilan untuk produk tersebut?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Untuk pengeluaran shampoo, Minimum Order Requirement adalah sebanyak 100kg dan kos secara kasar adalah 7k termasuk pendaftaran KKM dan Halal. Pelanggan perlu menyediakan packaging dan menghantar ke kilang kami untuk filling dan finishing process. Terima kasih.

  51. Wahyun syahmi says:

    Assalam..sy ingin mengeluarkan produk sendiri dengan menggunakan kaedah alam semulajadi..tetapi sy tidak tahu kaedah permulaan yg sebenar..boleh email pada sy untuk detail atau pun sedikit nasihat..kerana sy memerlukan komitmen daripada kilang pengeluar yg berkualiti..trma ksh..

  52. Yuna says:

    Salam…sy berminat nk keluarkan mknan kesihatan..kilang tuan ada mnyediakan tak?bgmn dgn bhn2nya adakah pihak tuan tentukan?dan berapa modal yg diperlukan utk permulaan? Tq

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Kami memohon maaf kerana kilang kami tidak boleh mengeluarkan produk bersasaskan makanan kesihatan kerana kilang kami bertaraf Cosmetic GMP dan hanya mendapat lesen hanya untuk pengeluaran produk kosmetik sahaja. Untuk produk supplement kesihatan, saudari perlulah mencari kilang yang bertaraf Food GMP. Terima kasih.

  53. fadzli says:

    Sy ingin keluarkan produk penjagaan wajah yg terdiri drpd sabun muka,day & night cream.. harap pihak tuan dpt bg harga utk 1 set penjagaan wajah tersebut berserta moq…tq

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat untuk mengeluarkan produk kosmetik dengan kilang kami. Untuk pengeluaran set kecantikan, modal secara kasar adalah 15k sehingga 50k bergantung kepada jenis produk dan bahan mentah yang akan digunakan. Perlu diingatkan bahawa kami tidak menjual produk sedia ada dan kami tidak boleh memberikan harga untuk 1 set kerana setiap produk kami start from zero. segala formulasi dan bahan mentah untuk setiap produk perlu menjalani proses R&D bagi mendapatkan hasil sepertimana yang pelanggan kehendaki. Dari segi business, kos untuk setup perniaggan adalah tinggi dan berbeza dengan kos mereka yang repeat order kerana ada beberapa kos permulaan yang perlu ditanggung seperti kos pendaftaran produk dan halal. Untuk maklumat dan penjelasan lanjut, bolehlah menghubungi kami di talian 09-9765280.

  54. HANA ASNUR says:

    Assalam saya ingin bertanya jika kita berminat untuk kelur kan produk jenama sendiri mcm mn prosedur nya boleh details kan

  55. Aidil Adnan says:

    Assalamualaikum,

    Saya ingin bertanya,sekiranya saya mahu mengeluarkan produk kosmetik adakah saya perlu menjalankan ujian terhadap produk saya dengan kemetenterian kesihatan supaya produk saya disahkan selamat untuk diguna? Mohon jawapan dari pihak encik. Terima Kasih. :)

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Terima kasih diatas pertanyaan. Untuk makluman, pihak syarikat akan menjalankan pengeluaran produk secara menyeluruh dan ianya merangkumi R&D produk, Pendaftaran KKM dan Halal, Serta packanging (Kotak/Botol disediakan oleh Pelanggan). Pelanggan hanya perlu menyediakan modal yang cukup dan akan mendapat produk siap yang berkualiti serta selamat untuk dijual.

  56. Ros says:

    Salam. Dengan bermodalkan serendah 3k, boleh ke saya menghasilkan 1 produk bb cream atau cc cream? Bagaimana pula cara marketing, adakah termasuk sekali atau hanya utk produk sahaja?

    Terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Modal paling minimum dan produk yang boleh dikeluarkan adalah sabun muda dengan modal serendah 5K. Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut, saudari bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan dan pihak kami akan menghubungi saudari dalam masa terdekat… terima kasih.

  57. Nor Zurina bt Abdullah says:

    Saya wakil Biro Usahawan Puspanita Daerah Seberang Perai Utara
    bercadang ingin mengadakan lawatan ke kilang tuan dalam bulan
    Oktober. Pohon maklumbalas.Terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih kerana berminat untuk mengadakan lawatan ke kilang kami. Mohon kerjasama dari puan untuk menghubungi pejabat di talian 09-9765280 dan bercakap dengan Puan Zairos Fadiela ataupun email surat rasmi lawatan kepada zairos_fadiela@kelantanbiotech.com.my. Pihak kami amat mengalu-alukan usahawan lebih-lebih lagi golongan wanita supaya mereka lebih berjaya dalam perniaggaan.

  58. Alawiah says:

    Salam..sy berminat utk mengeluarkan produk kecantikan sendiri contohnya set penjagaan wajah..blh email detail tk..bgaimana proses n budget yg dperlukan.

  59. Diyana says:

    Assalamualaikum,
    Saya ingin untuk mengeluarkan produk set penjagaan selepas bersalin. Adakah pihak tuan dapat membuatnya. Boleh email details kepada saya. Harap mendapat maklum balas dari pihak tuan. Terima kasih.

  60. Nur Syamimi says:

    Saya berminat nk hasilkan produk sendiri
    untuk permulaan saya nak hasilkan sabun kegunaan muka
    berapa modal yg perlu ada untuk permulaan?

    • Kalam KBC says:

      terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk kecantikan dengan kilang kami. Secara kasar, modal untuk menghasilkan sabun muka adalah antara 3k sehingga 10k. Harga berubah mengikut bahan mentah yang akan digunakan dan peratusan bahan mentah yang akan dimasukkan berdasarkan formulasi yang akan dibincangkan diatara pelanggan dan pihak R&D kami. Untuk maklumat lanjut, bolehlah mengisi borang maklumat pelangganggan dan pihak kami akan menghubungi saudari dalam masa terdekat. terima kasih.

  61. AKENG says:

    Macam mana kalau saya ingin tubuhkan syarikat kecantikan , saya tiada office tapi saya ingin mulakan alam internet

  62. zamira najwa says:

    saya baru ada syarikat dan berminat untuk berniaga produk skincare atas nama syarikat saya sendiri..tolong hubungi saya 01125854558

  63. hajar says:

    hi sy ingin bertanya, sy sdh mmpunyai produk sndri.kilang tuan/puan ada menyediakan perkhmtn gmp dan kkm?brapa pla kos nya

    • Kalam KBC says:

      Terim kasih kerana bertanya. Untuk maklumat, bagi mendapatkan Kelulusan produk Bertaraf GMP dan Sijil KKM, saudari perlulah merujuk kembali kepada pengilang produk. Hal ini kerana Hanya kilang bertaraf GMP sahaja yang boleh memberikan produk tersebut status GMP dan bagi proses pendaftaran KKM, maklumat pengilang dan formulasi produk adalah perlu. Sehubungan dengan itu, mohon saudari untuk merujuk kembali pengilang produk tersebut. Terima kasih.

  64. effa says:

    salam.. sy ingin bertanya jika sy berminat untuk mengeluarkan produk sendiri bagaimana sy boleh tau jumlah keseluruhan yang perlu sy byr.. dan bagaimana dengan penjenamaan.. berapa kuantiti.. boleh bagi detail?

  65. anastasha says:

    saya nak tanya jika saya berminat untuk buat produk sendiri contohnya minuman perlangsingan ..adakah pihak tuan boleh lakukan sebab bila saya baca di atas kebanyakan produk yg di tawarkan cuma skincare

    • Kalam KBC says:

      Mohon maaf, Kilang kami hanyalah bertaraf Cosmetic GMP . Untuk produk seperti minuman pelasngsing, saudari perlu merujuk kepada kilang yang bertaraf Food GMP. Kami memohon maaf diatas kesulitan tersebut.

  66. nur ainaa che abdullah says:

    Salam,

    saya berminat untuk mengeluarkan produk kosmetik jenama sendiri. saya telahpun email kepada email yang diberi tetapi masih tiada balasan. Di harap pihak tuan/puan dapat memberi maklumbalas dalam kadar segera agar kita dapat berbincang dengan lebih lanjut. Segala maklumbalas amat saya hargai.

    terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      wsalam…. Maaf diatas kelewatan maklumbalas tersebut. Mohon kerjasama saudari untuk mengisi borang maklumat pelanggan terlebih dahulu dan pihak kami akan forwad kepada PIC untuk tindakan selanjutnya. Terima kasih.

  67. nordiana says:

    Assalamualaikum. Saya berminat ingin memulakan perniagaan produk kecantikan jenama..jadi saya ingin tahu bagaimana caranya?

  68. norhana says:

    Assalamualaikum
    Saya berminat untuk membuat sabun mandian,syampoo dan lotion baby dan kanak-kanak dengan sumber bahan semulajadi. Adakah kilang tuan boleh menghasilkan produk yang saya inginkan? Berapa kos yang diperlukan untuk menghasilkan setiap produk?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam…. Terima kasih kerana berminat untuk menghasilkan produk dengan syarikat kami. Untuk makluman, kami sedia untuk membuat produk seperti yang dipohon. Untuk maklumat lanjut, saudari bolehlah menghubungi eksekutif pemasaran kami di talian, 014-6054925 ( En. Aladin). Terima kasih.

  69. izah says:

    Salm saya nk tanya,saya ada satu produk kecantikn muka ,crem siang crem mlm,sabun muka.saya ada producnya,tapi masalhnya nk buat kkm,gmp,halal semua cam mana ya ,blh tolong saya tk.

  70. khalijah says:

    Mohon dapat penerangan dr pihak puan sekiranya saya berminat untuk mengeluarkan produk sendiri minima berapa jenis barang..untuk jumlah paling minima bagi permulaan..minta balas melalui email

  71. iena says:

    please send detail ke email saya ya.. coz sy da
    try isi form diatas..tpi bila send,asyik
    failed..padahal isi semua detail betul dah..dah
    try byk kali,ttp tk boleh..

    doubletwenty20@gmail.com

    tq

  72. julaiha says:

    Assalam. Sy macam berminat untuk buat skincare product. Boleh tinggalkan contact number tak

  73. Norfaraliza says:

    Saya mempunyai perancangan untuk memiliki produk kecantikan jenama sendiri (serum dan sabun muka). Minta jasa baik pihak tuan/puan email kan detail ke email saya.
    terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      terima kasih diatas minat dan kecenderungan untuk menjadi pengusaha produk kosmetik yang berjaya. Sebagai permulaan, puan bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi puan untuk perbincangan secara lanjut.

      Terima kasih.

  74. nur says:

    salam sy jgk berminaf..Mcm mana caranya?

  75. mon says:

    Assalamulaikum.. tuan..sy nak tahu.. klntan biotech boleh mnghasil kn shampoo yg berasaskn ginseng x?..klw product yg mnggunakan formulasi dari burung walit boleh x?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Untuk pengetahuan tuan/puan, pihak kami mampu membuat formulasi menggunakan pelbagai bahan aktif dan tertakluk kepada perbincangan. Untuk maklumat lanjut, pihak tuan/ bolehlah menghantar email terus kepada gmp@kelantanbiotech.com.my. ataupun menghubungi pejabat di talian 09-976 5280 (Cik Nik Nadiah).

  76. Miss vie says:

    HI. dahulu saya memakai produk dan ia berkesan. Ia tidak mengelupas dan memedihkan serta memeritkan. Ia juga tidak membuatkan kulit terbakar. Setelah jual secara dalam talian mendapati makin ramai berpuashati dengam keberkesanan nya ealau sedikiy memakan masa. Ia produk skicare yg ada 4item. Kami ingin mendaftar kkm dan adakah pihak encik boleh berurusan bagi permasalahan kami. Berapakah kos bagi kkm bagi 4 item berikut dan kos bagi kontrak pengilangan.

  77. azzim aziz says:

    Assalamualaikum….saya nk tanya..saya seorg student…saya memang minat dalam dunia perniagaan…klau bole sya nk buat product sendiri…tetapi modal x tinggi…..insyallah klau boleh saya nk buat 1 product…
    klau modal dalam rm3000 boleh x kluarkn produk sndri?

    • Kalam KBC says:

      wasalam…. terima kasih diatas minat tuan/puan terhadap syarikat dan dalam dunia perniagaan. Untuk permulaan, pihak tuan/puan bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan di ruangan yang telah disediakan dan pihak kami akan terus menghubungi tuan/puan dalam masa yang terdekat.

      Terima kasih.

  78. siti fazlin says:

    assalamualaikum dan salam sejahtera, saya ingin bertanya adakah syarikat ini ada mengambil pelajar untuk menjalankan latihan industri dalam bidang teknologi alam sekitar? maklum balas anda amat saya hargai…terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wsalam dan salam sejahtera. Terima kasih diatas minat tuan/puan terhadap syarikat Kelantan Biotech Corporation. Sebagai makluman, semua pelajar yang berminat untuk menjalankan latihan industri perlulah membuat permohonan terlebih dahulu dan segala keputusan akan di maklumkan kemudian. Sila rujuk link ini.

      Terima kasih.

  79. INTAN says:

    Assalamualaikum..

    Saya bercadang untuk keluarkan produk jenama sendiri.. Tetapi tak tahu bagaimana untuk mulakannya. Harap pihak tuan sudi membantu dan memberi cadangan serta nasihat.. Terima kasih. :)

    • Kalam KBC says:

      wsalam….
      Pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada faq yang telah disediakan dan mengisi borang maklumat pelanggan di ruangan di atas. Pihak kami akan menghubungi tuan/puan dalam masa terdekat.

      terima kasih.

  80. Muhamad Toriq says:

    As salam
    Saya ada modal RM15k – RM 25k
    Memang says ada plan nak bust produce sendiri
    Tapi saya kurang knowledge

    Boleh jelas kan perkidmatan disedia kan?
    Example : pakej product

    Dan apa perkhidmatan dan kemudahan yg saya dapat bermodalkan RM15k – RM 25k ??

    • Kalam KBC says:

      Wsalam….

      Kami di Kelantan Biotech Corporation sedia membantu Tuan dalam mengeluarkan produk berjenama sendiri. Untuk permulaan, pihak tuan perlulah mengisi borang maklumat pelanggan di ruangan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi tuan dalam masa yang terdekat.

      Sekian, Terima kasih.

  81. shiela says:

    Sy ingin menghasilkan produk kesihatan dalam bentuk serbuk yang berteraskan buah delima. Sy ingin mendapatkan khidmat nasihat dan jumlah kos yang perlu sy ada untuk mengeluarkan produk tersebut.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih diatas pertanyaan dan minat terhadap penghasilan produk kesihatan. Sebagai permulaan, pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada LINK INI dan mengisi borang maklumat pelanggan di ruangan yang disediakan diatas. pihak kami akan menghubungi tuan/puan dalam masa yang terdekat.

  82. Arni Hassin says:

    Assalamualaikum..
    Saya sangat berminat utk mengeluarkan produk kecantikan dan kesihatan jenama sendiri..produk yg ingin saya keluarkan berbentuk serbuk utk diminum dan mengandungi collagen..utk memutihkan dan utk kesihatan..boleh pihak tuan anggarkan kos utk pengeluaran 1000.pcs utk pemulaan..terima kasih..

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih diatas pertanyaan dan minat terhadap servis kami. pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini untuk mendapatkan maklumat tentang servis Pengilangan Kontrak. Seterusnya, sila isi borang Maklumat Pelanggan di ruangan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi pihak tuan/puan secepat mungkin. Terima Kasih.

  83. Mat Arifin says:

    Assalamualaikum, Saya berminat untuk pengeluaran produk sendiri iaitu sabun pencuci pakaian berbentuk cecair pekat bersasaskan bio dan semulajadi. Produk Sabun berkenaan merupakan pakej 3 dalam satu iaitu:- Pencuci, pelembut dan berbau(wangian) dengan pelbagai bau. Berapa kos yang terpaksa saya labur bagi mencapai maksud saya itu dikenakan oleh pihak tuan. Wassalam

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih diatas pertanyaan dan minat terhadap servis kami. pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini untuk mendapatkan maklumat tentang servis Pengilangan Kontrak. Seterusnya, sila isi borang Maklumat Pelanggan di ruangan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi pihak tuan/puan secepat mungkin. Terima Kasih.

  84. Annes says:

    Saya berminat untuk buat produk kecantikkan sendiri seperti krim jeragat,krim siang,Krim Malam, Yang boleh memutihkan kulit persoalan saya

    1)mcm mana kita nak tahu tahap keberkesanan produk,adakah kita boleh mendapatkan sample,untuk mencubanya terlebih dahulu sebelum menjualnya.?

    2)Berapa anggaran kos minimum Yang diperlukan?

    3) dari segi pakaging adakah Semua bentuk sama?stay kita boleh buat pilihan.

    Sangat memerlukan jawapan dari pihak tuan
    Terima kasih.

    • Nik Nadiah says:

      Assalamualaikum,terima kasih di atas pertanyaan saudari.Saya Nik Nadiah(Pen.Eksekutif Pemasaran) akan menjawab pertanyaan tersebut :

      1)Untuk permulaan,kami akan mengeluarkan sample sebagai percubaan kepada saudari untuk menguji sendiri tahap keberkesanan produk dalam tempoh 2 minggu.Sekiranya tidak berpuas hati dengan sample tersebut,kami akan menambah baik sample mengikut kehendak saudari.

      2)Anggaran kos minimum untuk produk skincare biasanya RM15,000-25,000 untuk 1000-2000pcs bagi set facial clenser+day cream+night cream.

      3)Packaging kami tidak sediakan.Pelanggan akan berurusan terus dengan syarikat packaging demi kepuasan hati pelanggan yang lebih menepati citarasa mereka.Pihak kami hanya fokus kepada pengeluaran produk.Tetapi kami boleh memberi khidmat nasihat untuk syarikat packaging.

      Sekin,terima kasih.Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613

  85. Mafuzah Zakaria says:

    Saya ingin bertanya tentang kosmetik spt lpstik, faundation, eyeliner, blusher, maskara dan eye shadow. Adakah pihak tuan menghasilkannya? Terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Untuk makluman pihak tuan/puan, syarikat kami mempunya kilang bertaraf Good Manufacturing Practice(GMP)dan memiliki mesin-mesin dan peralatan serta kepakaran dari saintis berpengalaman untuk menghasilakn pelbagai jenis produk penjagaan diri dan kecantikan. Sekirannya pihak tuan/puan berminat, bolehlah menghubungi pihak kami melalui email di inquiry@kelantanbiotch.com.my. atau menghubungi pihak kami di talian 09-9765280.

  86. ALHAURA says:

    Salam, saya ada 1 soalan yang ingin diajukan. Sekarang ini, saya mempunyai produk kecantikan (krim kecantikan) yang ingin dipasarkan. Masalah sy sekarang ialah saya tidak mempunyai kilang dan mempunyai masalah untuk mendapatkan kelulusan daripada KKM. Boleh kah pihak kami mendapatkan kerjasama dari OEM dan bagaimana prosedur untuk kami berurusan dengan pihak encik ye. Terima kasih. Harap pihak encik sudi memberi maklum balas.. email: cikgu_fie@yahoo.com 0145217691.

    • Nik Nadiah says:

      Assalamualaikum,terima kasih di atas pertanyaan.Maaf di atas kelewatan.Untuk mendapat kelulusan KKM,produk itu haruslah dikeluarkan oleh kilang kosmetik kami sendiri.Produk sample itu akan dikaji di lab terlebih dahulu untuk memastikan bahan yang digunakan tidak mengandungi bahan kimia sperti hidrokuinone dan merkuri di dalam produk kosmetik tersebut.Sebarang pertanyaan boleh hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 atau email nadyamustaffar@gmail.com

  87. nurul says:

    Sy berminat untuk buat produk set penjagaan wajah…boleh emailkan pd sy cara2nya

    • Nik Nadiah says:

      Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Antara proses yang perlu dilalui antaranya ialah :

      i. Menghasilkan formulasi.
      Sekiranya ada cadangan formulasi, boleh diutarakan pada kami.
      Sekiranya tiada formulasi, pihak kami boleh cadangkan formulasi yang terbaik.

      ii. Mengenalpasti bahan2 asas yang hendak digunakan.
      Sebagai syarikat Biotechnology, bahan2 asas yang dicadangkan perlulah dari bahan2 alam semulajadi (Natural resources)

      iii. Peringkat R&D dan sampling akan dibuat untuk diuji keberkesanannya pada respondan2.
      Respondan perlu dari kalangan pihak pelanggan. Feedback testimoni perlu dirujuk semula pada kami untuk diolah dan diperbaiki.

      iv. Peringkat pendaftaran Kem. Kesihatan
      Urusan mendapatkan Token dan Digicert , juga nombor notifikasi Kem.Kesihatan dan Halal (JAKIM) maklumat2 berkaitan diambil dari pelanggan.Pihak Kilang akan uruskan.

      v. Peringkat pengilangan.
      Setiap pengilangan mempunyai MOQ dan ini bergantung kepada kapasiti mesin yang digunakan. Kerana, setiap pengilangan adalah terhad dan khusus untuk satu2 pelanggan pada waktu yang sama.

      vi. Peringkat packaging.
      Packaging perlu disediakan sendiri oleh pelanggan. Pelanggan akan meghantar packaging tersebut ke kilang kami untuk pembungkusan produk.

      Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 atau email kepada niknadiah@kelantanbiotech.com.my

  88. Wan says:

    Assalamualaikum wbt..
    Tuan,
    Syarikat saya ingin membuat produk jenama sendiri melalui kontrak pengilangan. Ini untuk barangan kosmetik, skin care dan personal care.

    Ingin minta jasa baik dari pihak Tuan untuk maklumkan kepada saya mengenai:
    1. Jenis produk yang ditawarkan.
    2. Kuantiti minimum yang boleh order.
    3. Harga(termasuk sijil halal, KKM, packaging, label) dan
    4. Lain-lain kos terlibat.

    Harap dapat penjelasan dari pihak tuan dan terima kasih atas perhatian yang diberi.

    • Nik Nadiah says:

      Salam,terima kasih di atas pertanyaan.Maaf di atas kelewatan.Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Antara sebutharga yang dikenakan adalah :

      i. Kajian dan pengembangan produk (R&D) = RM 500/produk
      ii. Sample = RM 200/produk
      iii. Pendaftaran KKM :
       Pembelian token@DIGICERT = RM 500 (1 sahaja bagi setiap syarikat)
       Notification no = RM 200/produk
       Halal = RM 250/produk
       Barcode GSI = RM 200/produk
      iv. Sebutharga untuk production bergantung kepada bahan aktif yang digunakan dan hanya akan dikeluarkan setelah mendapat pengesahan untuk produk yang akan dikeluarkan. Anggaran harga production untuk personal health care RM3,000-RM15,000,manakala untuk set skincare dalam RM25,000-RM40,000.

  89. farahana says:

    salam tuan saya ingin bekerjasama dengan tuan..saya ingin mengeluarkan mask dengan jenama sendiri..boleh beri bantuan kepada saya..boleh hubungi/wassup saya di 014-8383805.terima kasih tuan..harap dapat maklum balas dari tuan.

    • Nik Nadiah says:

      Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Antara proses yang perlu dilalui antaranya ialah :

      i. Menghasilkan formulasi.
      Sekiranya ada cadangan formulasi, boleh diutarakan pada kami.
      Sekiranya tiada formulasi, pihak kami boleh cadangkan formulasi yang terbaik.

      ii. Mengenalpasti bahan2 asas yang hendak digunakan.
      Sebagai syarikat Biotechnology, bahan2 asas yang dicadangkan perlulah dari bahan2 alam semulajadi (Natural resources)

      iii. Peringkat R&D dan sampling akan dibuat untuk diuji keberkesanannya pada respondan2.
      Respondan perlu dari kalangan pihak pelanggan. Feedback testimoni perlu dirujuk semula pada kami untuk diolah dan diperbaiki.

      iv. Peringkat pendaftaran Kem. Kesihatan
      Urusan mendapatkan Token dan Digicert , juga nombor notifikasi Kem.Kesihatan dan Halal (JAKIM) maklumat2 berkaitan diambil dari pelanggan.Pihak Kilang akan uruskan.

      v. Peringkat pengilangan.
      Setiap pengilangan mempunyai MOQ dan ini bergantung kepada kapasiti mesin yang digunakan. Kerana, setiap pengilangan adalah terhad dan khusus untuk satu2 pelanggan pada waktu yang sama.

      vi. Peringkat packaging.
      Packaging perlu disediakan sendiri oleh pelanggan. Pelanggan akan meghantar packaging tersebut ke kilang kami untuk pembungkusan produk.

      Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 atau email kepada niknadiah@kelantanbiotech.com.my

  90. che khairos says:

    Saye berminat untuk membuat produk dengan jenama saya sdri
    Iaitu produk skin care yg mmpunyai krim malam ,sian,sabun,n serum bole emailkan di email sye untuk detail seterusnya…terima kasih…

    • Nik Nadiah says:

      Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Antara proses yang perlu dilalui antaranya ialah :

      i. Menghasilkan formulasi.
      Sekiranya ada cadangan formulasi, boleh diutarakan pada kami.
      Sekiranya tiada formulasi, pihak kami boleh cadangkan formulasi yang terbaik.

      ii. Mengenalpasti bahan2 asas yang hendak digunakan.
      Sebagai syarikat Biotechnology, bahan2 asas yang dicadangkan perlulah dari bahan2 alam semulajadi (Natural resources)

      iii. Peringkat R&D dan sampling akan dibuat untuk diuji keberkesanannya pada respondan2.
      Respondan perlu dari kalangan pihak pelanggan. Feedback testimoni perlu dirujuk semula pada kami untuk diolah dan diperbaiki.

      iv. Peringkat pendaftaran Kem. Kesihatan
      Urusan mendapatkan Token dan Digicert , juga nombor notifikasi Kem.Kesihatan dan Halal (JAKIM) maklumat2 berkaitan diambil dari pelanggan.Pihak Kilang akan uruskan.

      v. Peringkat pengilangan.
      Setiap pengilangan mempunyai MOQ dan ini bergantung kepada kapasiti mesin yang digunakan. Kerana, setiap pengilangan adalah terhad dan khusus untuk satu2 pelanggan pada waktu yang sama.

      vi. Peringkat packaging.
      Packaging perlu disediakan sendiri oleh pelanggan. Pelanggan akan meghantar packaging tersebut ke kilang kami untuk pembungkusan produk.

      Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 atau email kepada niknadiah@kelantanbiotech.com.my

  91. rose says:

    Assalamualaikum Tuan,
    Saya berminat utk memulakan perniagaan produk kecantikan. Saya fokus untuk produk pencerahan bahagian ketiak dan celah2 yang gelap. Berapa kos minimum yang saya perlu keluarkan. Target customer saya ialah org yang mengalami masalah ketiak yg gelap lelaki @ perempuan. Range umur antara 18-50 tahun ke atas.
    Terima kasih.

    • Nik Nadiah says:

      Assalamualaikum,maaf di atas kelewatan.Untuk permulaan,kami biasanya caj untuk R&D (Research and Development) RM500 dan sample RM200 untuk mengkaji dahulu produk tersebut dan akan mengeluarkan sample untuk pihak tuan/puan mencubanya.Untuk pendaftaran KKM termasuk token,halal,notification no dan barcode dalam RM1150 untuk satu produk.Harga untuk production hanya akan dikeluarkan apabila bersetuju dengan sample tersebut kerana ia bergantung kepada harga bahan mentah yang digunakan.Anggaran keseluruhan dalam RM10,000-15,000.Sebarang pertanyaan boleh hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613

  92. rose says:

    Assalamualaikum tuan,
    Sy berminat utk buat produk pencerahan utk bahagian yg gelap…sy fokus utk bahagian ketiak dan celah2 yg gelap dahulu…brapa modal min yg sy kena keluarkan ya tuan?
    Terima kasih

  93. rose says:

    Assalamualaikum tuan,
    Sy berminat nak buat krim pencerahan utk ketiak gelap,celah2 yg gelap…brapa kos min yg sy kena keluarkan?
    Terima kasih

  94. zarinah says:

    Saya ingin tahu bagai mana cara nya utk perniagaa ini

  95. sz says:

    salam. saya ingin mengeluarkan produk skin care dengan jenamaan sendiri. tonner krim muka siang dan malam berserta sabun. boleh email kan saya detail kos. minimum kos, kuantiti dan bahan. terima kasih.

    • ss says:

      wasalam…puan/encik…boleh saya dapatkan no telefon utk kami hubungi pihak tuan/puan.terima kasih

    • Nik Nadiah says:

      Salam,terima kasih di atas pertanyaan.Maaf di atas kelewatan.Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Bahan aktif yang digunakan bergantung kepada tujuan/fungsi produk itu sama ada untuk memutih,anti-jerawat,anti-jeragat,menegangkan kulit dan sebagainya.Antara sebutharga yang dikenakan adalah :

      i. Kajian dan pengembangan produk (R&D) = RM 500/produk

      ii. Sample = RM 200/produk

      iii. Pendaftaran KKM :
       Pembelian token@DIGICERT = RM 500 (1 sahaja bagi setiap syarikat)
       Notification no = RM 200/produk
       Halal = RM 250/produk
       Barcode GSI = RM 200/produk

      iv. Sebutharga untuk production bergantung kepada bahan aktif yang digunakan dan hanya akan dikeluarkan setelah mendapat pengesahan untuk produk yang akan dikeluarkan. Anggaran harga production untuk personal health care RM3,000-RM15,000,manakala untuk set skincare dalam RM25,000-RM40,000.

      Boleh hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 untuk pertanyaan lanjut

  96. Sery Hasery says:

    Salam.. Saya ingin mendapatkan pandangan & pendapat pihak tuan berkenaan penghasilan produk keluaran sendiri iaitu menghasilkan scrub pemutihan muka & badan menggunakan sengkuang & beras.. Saya telah menjadikan diri sendiri sebagai testimoni dan hasilnya alhamdulillah.. Dan kini saya ingin menghasilkan produk sendiri utk dikongsi bersama.. Jadi bolehkah pihak tuan memberi cadangan dan juga kos pembuatan utk menghasilkan produk saya ini.. Di harap pihak tuan boleh membalas email saya secepat mungkin.. Sekian terima kasih..

    • Nik Nadiah says:

      Salam,terima kasih di atas pertanyaan.Maaf di atas kelewatan.Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Bahan aktif yang digunakan bergantung kepada tujuan/fungsi produk itu sama ada untuk memutih,anti-jerawat,anti-jeragat,menegangkan kulit dan sebagainya.Antara sebutharga yang dikenakan adalah :

      i. Kajian dan pengembangan produk (R&D) = RM 500/produk

      ii. Sample = RM 200/produk

      iii. Pendaftaran KKM :
       Pembelian token@DIGICERT = RM 500 (1 sahaja bagi setiap syarikat)
       Notification no = RM 200/produk
       Halal = RM 250/produk
       Barcode GSI = RM 200/produk

      iv. Sebutharga untuk production bergantung kepada bahan aktif yang digunakan dan hanya akan dikeluarkan setelah mendapat pengesahan untuk produk yang akan dikeluarkan. Anggaran harga production untuk personal health care RM3,000-RM15,000,manakala untuk set skincare dalam RM25,000-RM40,000.

      Boleh hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 untuk pertanyaan lanjut

  97. fareeda says:

    Salam tuan,
    Saya berminat untuk keluarkan skrub badan. Boleh pihak tuan emailkan pada saya caranya.
    Terima kasih

    • Nik Nadiah says:

      Salam,terima kasih di atas pertanyaan.Maaf di atas kelewatan.Terima kasih di atas pertanyaan tuan/puan yang berminat untuk membuat produk sendiri.Kilang kami boleh membuat produk kecantikan seperti skincare (day cream, night cream,cleanser,bb cream,cc cream,dd cream,foundation,serum,eye gel) dan personal health care (slimming lotion,lotion,shampoo,shower gel,conditioner,hair oil,aromatherapy oil,body scrub etc).MOQ untuk skincare 30kg dan personal health care 100kg.Bahan aktif yang digunakan bergantung kepada tujuan/fungsi produk itu sama ada untuk memutih,anti-jerawat,anti-jeragat,menegangkan kulit dan sebagainya.Antara sebutharga yang dikenakan adalah :

      i. Kajian dan pengembangan produk (R&D) = RM 500/produk

      ii. Sample = RM 200/produk

      iii. Pendaftaran KKM :
       Pembelian token@DIGICERT = RM 500 (1 sahaja bagi setiap syarikat)
       Notification no = RM 200/produk
       Halal = RM 250/produk
       Barcode GSI = RM 200/produk

      iv. Sebutharga untuk production bergantung kepada bahan aktif yang digunakan dan hanya akan dikeluarkan setelah mendapat pengesahan untuk produk yang akan dikeluarkan. Anggaran harga production untuk personal health care RM3,000-RM15,000,manakala untuk set skincare dalam RM25,000-RM40,000.

      Boleh hubungi Cik Nik Nadiah di talian 013-5990613 untuk pertanyaan lanjut

  98. Ed tanjong says:

    Sy boleh membekal Madu tualang asli, sesiapa tuan tuan berminat sila call : 017 2296 105

  99. ira says:

    assalamualaikum tuan..,
    sy brminat mengeluarkan skincare atas jenama sendiri .boleh emailkan saya range skin care yg dikilangkan..terima kasih dr pihak sy.

  100. puan Yoona says:

    Assalamualaikum..
    Saya ingin menghasilkan produk di bawah jenama saya sendiri iaitu serum slimming stemcell.boleh pihak tuan berikan harga utk 1 botol serum dan brapa min saya perlu order utk dihasilkan produk slimming tersebut?adakah formula itu pihak tuan yg buatkan.selain daripada itu adakah pihak kilang tuan juga membuat rebranding sesuatu produk?

  101. AyuHasrul says:

    Salam admin..saya berminat utk menghasilkan produk kecantikan dan kesihatan sendiri seperti serum rambut, serum utk wajah dan pelbagai lagi.saya berharap admin dapat memberi details bagaimana utk bermula.t,kasih.

    • Kalam KBC says:

      wsalam…. terima kasih diatas pertanyaan tersebut. pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini sebagai permulaan. sekiranya pihak tuan/puan berminat, sila isi borang maklumat pelanggan yang tertera diatas. terima kasih.

  102. nur asmara says:

    Assalamualaikum, boleh saya tahu berapa modal utk menghasilkan produk kecantikkan yg terdiri daripada pencuci muka,toner,moisteriser,krim siang dan krim malam?

    • Kalam KBC says:

      wsalam…. terima kasih diatas pertanyaan tersebut. pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini sebagai permulaan. sekiranya pihak tuan/puan berminat, sila isi borang maklumat pelanggan yang tertera diatas. terima kasih.

  103. Noor Haidah Ahmad Johari says:

    mohon bantuan untuk membuat product kecantikan BB Cream.

  104. min shahriman says:

    assalamualaikum. Saya berminat untuk mengeluarkan produk kecantikan seperti scrub mandian, mandian pemutihan badan, lotion pelembap kulit dll. Boleh berikan saya maklumat lebih lanjut tentang kos dll?

    • Kalam KBC says:

      Wsalam… Terima kasih diatas pertanyaan dan minat terhadap servis kami. pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini untuk mendapatkan maklumat tentang servis Pengilangan Kontrak. Seterusnya, sila isi borang Maklumat Pelanggan di ruangan yang telah disediakan dan pihak kami akan menghubungi pihak tuan/puan secepat mungkin. Terima Kasih.

  105. sofia says:

    Salam,sy berminat utk memiliki produk skincare jenama sendiri seperti krim pencerahan,mnghilangkan jeragat dan cleanser.brp min modal yg di perlu kan?tq

    • Kalam KBC says:

      wsalam… terima kasih diatas pertanyaan tersebut. Pihak tuan/puan bolehlah merujuk kepada link ini untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan servis OEM yang disediakan. Jika berminat, pihak tuan/puan bolehlah mengisi borang maklumat pelanggan yang telah disediakan di ruangan atas. Terima kasih.

  106. eli says:

    Salam saya nak tanya kalau nak buat produk minuman kecantikan dgn harga berpatutan untuk costumer macam mana dan harga sertq minimum quantitym

  107. sophie says:

    Salam,
    Saya sedang mencari pengilang untuk produk saya iaitu
    – Krim Pencerah
    – Krim Hapus Jerawat dan Buang Minyak
    – Krim Ketegangan Payudara Wanita

    Dalam masa yang sama, saya ingin berkerjasama dengan pihak tuan untuk kelulusan SKMM.

    Boleh hantarkan saya quatation harga untuk 100 botol pertama setiap satu produk?
    bebowiwin@gmail.com

  108. rose says:

    assalamualikum

    saya berminat utk mengeluarkan produk yang boleh merawat keguguran rambut. Harap pihak tuan dapat membantu.

  109. nik fieyza says:

    assalamualaikum..
    adakah syarikat kosmetik ini ada pengambilan pelajar praktikal untuk bidang economy?
    sekian.tq

  110. Amalia Azimad says:

    assalamualaikum..
    saya berminat untuk re-branding 1 set skincare …
    re-branding gold collagen skincare …
    boleh buat tak?

  111. mohamad sukri bin yusoff says:

    asssalam tuan. saya dari syarikat bioalgae resources. syarikat kami ingin membuat produk yang berasaskan madu. kami menggunakan material asas Dunaliella salina, spirulina iaitu sejenis microalgae yang berpotensi dalam bidang pemakanan kesihatan, farmaseutikal dan neutraseutikal. adakah boleh syarikat kami hanya menghantar prodak separa siap kemudian Kelantan biotech akan membekalkan perkhidmatan seperti berikut. Perkhidmatan yang dibekalkan termasuklah urusan pendaftaran produk dengan Biro Farmasi, mendapatkan sijil Halal, GMP sehingga ke peringkat ‘packaging’. perbincangan lanjut boleh terus ke emel saya. terima kasih

    • Kalam KBC says:

      wsalam…. Terima kasih diatas pertanyaan serta minat tuan/puan dalam servis pengilangan kontrak dari Kelantan Biotech corporation. Untuk pertanyaan dan penjelasan lanjut mengenai Penghasilan Produk berasaskan Dunaliella salina, pihak tuan/puan bolehlah menghubungi Puan Zairos Fadiela di talian 09 – 976 5280. ataupun email ke inquiry@kelantanbiotech.com.my. Terima Kasih.

  112. ismail says:

    Assalamu’alaikum,

    saya seorang penternak lebah kelulut jadi sy nak menghasilkan produk dari kelulut madu, propolis dan beebrad,,.. apa produk yg paling berkesan untuk merawat masalah kulit muka..mahal tak ape janji cepat berkesan..

    minta penjelasan dari tuan..

  113. naz says:

    Assalamualaikum, sy nk berminat untuk mengeluarkan sabun muka di bawah jenama sendiri..blh sy tahu berapa kos minimum yg diperlukan dan apa prosedurnya..t.kasih

  114. khairunnisya bt che din says:

    Salam .sy scra serius nya ingin membuat produk penjagaan wajah jenama sendiri. Boleh email cara nya

  115. Syahrul says:

    assalamualaikum,

    Syarikat kami berminat untuk mengeluarkan produk kecantikan/skin care. Boleh email kpd saya detail dan skincare range yang dikeluarkan oleh kilang tuan.
    Sekian, terima kasih

  116. Nur natasya says:

    Assalam,
    Selain produk kecantikan seperti krim,sabun,dan sebagainya,adakah kilang ini menghasilkan barangan seperti berus mekap mahupun span muka@mandian….?

  117. norasyikin ishak says:

    saya bminat untuk mengelurkan barangan kecantikan atas jenama sendiri.Bolekah pihak tuan bagi maklumat dan harga mengenainya.Terima kasih.

  118. Afini says:

    Assalamualaikum .
    Saya berminat utk memulakan perniagaan dalam produk penjagaan kulit,contohnya face mask, body scrub dll. boleh saya dapatkan kos untuk penghasilan produk, packaging, kelulusan dan minumum qty utk penghasilan produk. Terima kasih

  119. mohd adhwa says:

    salam
    saya berminat utk mngeluar kan produk skin care sendiri, boleh saya dapatkan detail untuk mngeluarkan produk dengan syarikat tuan?

  120. andyothman says:

    saya merupakan seorang pelajar dari uitm. sekarang saya sedang belajar untuk membuat sebuah syarikat kecantikan. untuk subjek business ni saya perlukan jasa baik encik untuk membantu saya dari segi kos penghasilan produk kecantikkan itu. jika pihak encik ada kelapangan, dengan berbesar hati saya memerlukan sedikit maklumat itu. sekian, terima kasih.

  121. Ezreena says:

    Assalamualaikum…
    Saya berminat untuk menjalankan perniagaan secara online untuk menjual produk pelangsingan samaada slimming losyen atau coffee slimmng..dan macam mana saya nak tau sejauh mana keberkesanan nya..atau sy boleh dapat kan tester? Boleh saya dapat kan kos minimum penghasilan produk,untuk packaging,kuantiti,kelulusan? Tq

  122. Eila says:

    Salam sejahtera admin, saya baru ingin memulakan perniagaan. Saya berminat untuk membuat produk minuman kopi kecantikan & kesihatan. Selain itu, saya juga berminat untuk membuat produk skincare seperti sabun muka. Sekiranya tidak keberatan boleh tak pihak tuan/puan emelkan saya bagaimana caranya dari awal hingga ke terhasilnya produk tersebut beserta modal yang di perlukan. Terima kasih.

  123. nat says:

    Bernlminat untuk keluarkan skin care jenama sendiri.emails sy untuk langkah.yg sy perrlu buat

  124. suria mahkota says:

    Saya nak tanye…ada atau tidak menghasilkan produk kecantikan berasaskan madu kelulut.jika ada saya berminat untuk menghasilkan produk berjenama sendiri.

  125. Siti says:

    Salam… Saya ingin membuat product kecantikan jenama sendiri … Boleh emailkan detail ? Minimum 500 pcs dlu boleh ke?

  126. Kalam KBC says:

    Assalamu’alaikum,

    Kami mempunyai harga pengilangan secara Kontrak Pengilangan khusus untuk produk kecantikan berasaskan Madu Lebah Kelulut. Sila tinggalkan Nama penuh dan Alamat ke email inquiry@kelantanbiotech.com.my. supaya pihak kami dapat memberikan Sebutharga sewajarnya. harap maklum.

  127. Abdullah Yaakob says:

    Assalamualaikum

    Saya berminat untuk mengeluarkan produk kecantikan dan juga produk yang berasaskan kesihatan atas jenama sendiri. Saya ingin mengentahui minimum kos yang diperlukan utk mengeluarkan produk tersebut termasuk packaging, KKM dan sijil halal. Dan apakah syarat yang berkaitan (jika ada)supaya penjanjian kontrak pengilangan di persetujui.

    Minta penjelasan dari pihak tuan secepat mungkin.

    Terima kasih

    • Kalam KBC says:

      Wa’alaikumussalam. En. Abdullah,

      Minimum kos yang diperlukan secara umumnya bergantung kepada banyak faktor seperti aplikasi di bahagian mana, bahan2 mentah yang diguna, kesediaan barang, bau, warna dan packaging. Secara purata lebih kurang dalam 10k untuk satu produk. Sila hubungi pegawai yang bertanggung jawab iaitu En. Shamsul di talian 011-25520355 untuk penjelasan yang lebih lanjut. terima kasih.

  128. NIK FARID says:

    pertanyaan tambahan.. kalau sy dah ada sample sabun, boleh ke tuan hasilkan sabun yg sama dgn sample yg saya berikan.

  129. NIK FARID says:

    019-9828860
    Salam,
    sy berminat utk buat sabun utk wajah, hilangkan jerawat,jeragat dan mencerahkan kulit. utk kuantiti 1000-3000pcs brp harga kos dgn berat lebih kurang 80gram. Saya juga berminat utk keluarkan produk syampu Halal yang dapat menghitamkan rambut. Harap dapat maklum balas segera dari tuan.

  130. Kalam KBC says:

    Wkum salam,

    Sila email ke sales@kelantanbiotech.com.my dan contact person ialah En. Shamsul Bahri. terima kasih

  131. haizan says:

    Salam,
    Saya amat berminat untuk menceburi bidang kosmetik atas nama pilihan sendiri dan ingin berurusan dengan pihak tuan sepenuhnya dalam penghasilannya. Bolehkan pihak tuan menerangkan langkah-langkah yang perlu saya ambil untuk mengeluarkan produk ini serta kos yang diperlukan serta bantuan dari pihak tuan.

  132. aslan rowther says:

    saya baru hendak memulakan perniagaan dalam bidang kecantikan dgn jenama sendiri seperti makanan dan barangan kesihatan wanita. Di harap dapat membantu

  133. hanum says:

    Assalamualaikum tuan,
    Saya sangat berminat untuk menghasilkan produk saya sendiri & buat permulaan saya nk hasilkan masker yang boleh menghilangkan bintik2 hitam dimuka dan dalam masa yang sama memudakan wajah, bolehkah pihak tuan email saya beserta sebutharga ke email hanum@ptpk.gov.my. tq

  134. Raja mukhriz says:

    Saya berminat untuk mengeluarkan produk kecantikan untuk lelaki, cleanser toner daycream night cream. Ada kah pihak tuan ada mengeluarkan produk tersebut

    Berapakah minimum order untuk kami memulakan perniagaan ini secara kecil kecilan.

    Terima kasih

  135. Maria says:

    Salam.

    Boleh bg saya details produk yang tuan keluar kan? Dan saya ingin mengeluarkan produk utk pencerahan dan menghilangkn parut.

  136. myhijrah says:

    assalamualaikum pihak kami sdg mengenal pasti dan memcari pengusaha bumiputra yg berdaya saing untuk mengumpul produk2 halal utk pasaran luar negara..anda berminat kontrak…dan setiap satu produk perlu disediakan 1 container setiap bulan?

  137. Huda says:

    Boleh x bagi qu0tation harga utk produk rambut:
    Syampu utk rambut yg ada msalah gugur dan kelemumur.
    Terima kasih :)

  138. fiddy says:

    Perlukan quotation utk customized slimming coffee, energy coffee, Customize Tea (Chrysanthemum/Chamomile/Rose/Jasmine) with habbatussauda, Customize Tea(Chrysanthemum/Chamomile/Rose/Jasmine) with vitamin C + Collagen

    KKM Process and charges
    Halal Certification process and charges
    Minimum quantity can be purchase with best price
    Packaging
    Delivery
    Etc

    Please email : a.deeiffel@gmail.com

  139. wan syahruld syima says:

    As salam..saya nk tanya bagaimana nk buat produk jenama sendiri..
    seperti produk pejagaan muka 3 in 1.bermodalkan berapa?

  140. yana says:

    assalamualaikum
    saya nak tanya,saya berminat untk mengeluarkan produk kecantikan spt sabun muka,krim siang dan krim malam.. pihak tuan ada hasilkan tak?sy nak tahu lbh details..blh emailkan pd sy..tq

  141. Tuan Azwani says:

    Salam, saya berminat dengan penghasilan produk kecantikan. Bole emailkan pada saya range price untuk penghasilan produk termasuk packaging dan lain lain. Terima kasih

  142. nisa says:

    salam, saya berminat utk mengeluarkan produk sendiri…boleh emel saya…terima kasih…

  143. Hi admin,

    Syarikat kami berminat untuk mengeluarkan produk kecantikan/skin care. Boleh email kpd saya detail dan skincare range yang dikeluarkan oleh kilang tuan.
    Sekian, terima kasih.

  144. Slm..sy teringin sangai nk buat lipstik jenama sendiri..boleh tak kilang kelantanbioteck ni membantu sy dalam pembuatan produk tersebut?..

  145. Surina says:

    Saya berminat untuk menghasilkan produk kecantikan…
    Klu sy di area kl mcn mana penghantarannya??

  146. roslan says:

    salam..

    saya berminat mengeluarankan produk kesihatan atas jenama saya sendiri. produk dalam bentuk cercair. boleh kah pihak tuan membantu saya dan juga berapa kos yang di perlukan kan.
    ini no fon saya 0192322996 roslan

  147. Avinder says:

    Salam Sejahtera tuan/puan,

    Saya baru nak mula berniaga dan minat dalam produk pencerahan kulit,contohnya whitening cream, whitening toner, whitening scrubs, lotion dll. Adakah encik menghasilkan produk-produk sebegini?

    Terima Kasih.

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih atas pertanyaan,

      Syarikat kami berkeupayaan untuk mengilangkan produk2 kosmetik seperti toner, scrub, lotion, krim pelembap dan sebagainya. Perkhidmatan yang dibekalkan termasuklah urusan pendaftaran produk dengan Biro Farmasi, mendapatkan sijil Halal, GMP sehingga ke peringkat ‘packaging’. Sekiranya berminat, sila emailkan maklumat lengkap seperti Nama, No. telefon dan Alamat surat menyurat ke alamat email sales@kelantanbiotech.com.my supaya pegawai kami yang bertanggung jawab dapat menghubungi Puan untuk memberikan keterangan lebih lanjut. Harap maklum.

  148. Nurul Rahman says:

    salam.. saya berminat untuk mendapatkan perkhidmatan pihak tuan untuk menghasilkan masker. boleh saya dapatkan kos untuk penghasilan produk, packaging, kelulusan dan minumum qty utk penghasilan produk. mohon email kpd saya segera. terima kasih..

    • Kalam KBC says:

      Wa’alaikumussalam Sdri Nurul,

      Terima kasih atas minat Sdri. Syarikat kami mempunyai pengalaman dalam menghasilkan produk kosmetik termasuk Masker. Saya perlu berikan sebutharga rasmi untuk maklumat2 di atas. Sila tinggalkan Nama, Alamat surat-menyurat serta no. telefon ke email kami inquiry@kelantanbiotech.com.my.

      Harap maklum

  149. Siti Zuraifah says:

    Salam,
    Saya berminat untuk mendapatkan details tentang memulakan produk secara OEM. Produk ialah masker. Formulanya, kami ada idea. Berapa min kos untuk permulaan termasuk packaging? Design brand kami akan beri. Terima kasih!

    • Kalam KBC says:

      wkum salam,

      Terima kasih atas minat Sdri. Untuk membuat produk sendiri, kami akan memulakan dengan proses hasilkan produk sampel dalam Makmal dahulu. Supaya produk yang hendak dipasarkan, dijamin kualitinya, bersih dan berkesan pada pengguna. Produk masker adalah salah satu produk yang biasa dikilangkan oleh kami. Justeru Sdri boleh dapatkan maklumat lanjut dengan menghubungi pejabat atau terus berhubung dengan Pegawai bertanggung jawab di talian 011-25520355 (EN. SHAMSUL).

  150. nurul says:

    salam.. saya amat berminat utk mengeluarkan produk krim kecantikan saya sendiri. boleh beritahu saya cara2nya?

    sila emel saya ya. terima kasih

  151. nazira zaini says:

    Syarikat kami mempunyai produk yg telah mendapat sambutan dari pengguna malahan kami mendapat liputan dari majalah misteri.Akan tetapi kami menghdapi masalah untuk mendaftarkan produk dengan KKM kerana kami tidak mengeluarkan produk di kilang.Pihak KKM mengesyorkan kami supaya mendapatkan kontrak pengilangan bagi memudahkan proses pemasaran dan pendaftran KKM..Kami berminat utk menandatangani kontrak pengilangan dengan syrikat tuan.Saya ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kontrak pengilangan sekiranya kami sudahempunyai formula sendiri.Utk pengetahuan tuan ptoduk kami dalah Minyak Lintah Gunung.Diharap kami mendpat jwapan yg segera..trima kasih

    • Kalam KBC says:

      Terima kasih atas pertanyaan,

      Merujuk kepada soalan Tuan/Puan, syarikat kami boleh menyelesaikan isu pendaftaran produk dengan Kementerian Kesihatan, sekiranya bahan-bahan yang digunakan adalah semulajadi dan tidak merbahaya. Syarikat kami juga mensyaratkan supaya beberapa proses seperti pembotolan dan Ujian Makmal perlu dibuat sekiranya perlu menggunakan khidmat pendaftaran produk melalui kami. Justeru, sila hubungi pegawai kami En. Shamsul di talian 09-9765280 untuk mendapatkan penerangan lebih lanjut. Wassalam.

  152. Mohd nor Majnon says:

    Assalamualaikum

    Saya sedang mencari pengilang yang boleh membuat sabun mandi seberat 120gm. adakah pihak tuan boleh membuatnya?

    1) Sabun ini hendak di gunakan di dalam bath tab untuk berendam
    2) Tidak mudah cair
    3) Berapa harga sebiji sabun?

    Harap dapat maklum balas dari pihak tuan.

    Terima kasih.

    • Kalam KBC says:

      Wa’alaikumussalam En. Mohd Nor,

      Terima kasih atas pertanyaan Tuan. Kepakaran kami ialah mengilangkan produk Kesihatan dan Kecantikan berasaskan bahan2 semulajadi secara Kontrak Pengilangan. Untuk produk sabun sebagaimana spesifikasi di atas, Insha ALLAH syarikat kami mempunyai kepakaran untuk membuatnya. Namun begitu, beberapa maklumat tambahan perlu diambil kira, antaranya apakah bahan2 semulajadi yang Tuan cadang untuk digunakan? Apakah haruman yang hendak digunakan? Bagaimana dengan warna? Pembungkusan? Sukacitalah kiranya Tuan dapat tinggalkan No. telefon supaya pegawai kami yang bertanggungjawab dapat hubungi Tuan dengan segera. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com